6 Temmuz 2010 Salı

Türkiye’de bir ilk, Sanat eserlerine lütfen dokununuz, oturunuz, hissediniz, sarılınız…






Yaklaşık iki yılı aşkın bir süredir ‘klasik sanat galerisi konseptinin dışına nasıl çıkılır?” sorusuna cevap arayan İç Mimar ve Tasarımcı İsmail Öklügil ve Chandelier de Tina’nın sahibi ve tasarımcısı Tina Mandil bu mekan ile yanıtlarını buluyor.


Oluşturulan bu sıradışı mekanda sanatsal eserler ve sanat eseri gibi davranan nesne, obje ve akla gelebilecek tüm diğer tasarımlar sergilenecek ve satışa sunulacak. Sergi süresi, sergileme ve sergilenme konsepti, bu mekanda yer alacak sanatçıya göre değişiklik gösterebilecektir.
Sıradışı bir sanat & tasarım alanı olma yolunda ‘ARTWORK’ konsepti ve süprizleriyle ziyaretçilere farklı deneyimler yaşatmayı amaçlıyor. Sanat galerilerinde sergilnenen, uzaktan ve erişilmez olarak görülen eserlerin aksine ARTWORK’de yer alan eserlere dokunun, deneyin, hissedin isteniliyor.

6 haftalık dönemlerle, farklı sanatçıların eserlerini sergileyecekleri ARTWORK’de her sanat ve tasarım disiplininden isimler yer alıyor.

Açılışı takiben birinci 6 haftalık döneminde değerli heykel sanatçısı GÜLER GÜNGÖR’ün sanat eserleri yer alıyor. Sayın Güler Güngör’ün “ARTWORK” çalışmalarıyla beraber sayın İsmail Öklügil’in ART EXPERIENCE’ ve sayın Tina Mandil’in ART TRAINEE ‘çalışmalarıda sergileniyor.


YER : ADDRESISTANBUL EV DEKORASYON MERKEZİ, İSTANBUL

Hiç yorum yok: