25 Ağustos 2010 Çarşamba

Kullanışlı, Şık ve Zamansız:Beymen Kadın 2010 Sonbahar-Kış Koleksiyonu

Beymen, sonbahar-kış sezonunda feminenliği, ince ve üzerinde düşünülmüş detayların sade tutumuyla yansıtan kullanışlı ve zamansız giysiler sunuyor. Minimal tavrıyla dikkat çeken koleksiyon, zengin seçenekleriyle, kadınları iş yemeklerinden kokteyllere, ofislerden hafta sonu rahatlığına taşıyor.



Son senelerde dolaplara iddialı bir şekilde geri dönen ceketler, birbirinden farklı form ve dokularla yeni koleksiyonda da yer alıyor. Takıp çıkarılabilen kürk yakalar, lazer kesimli veya özel tasarlanan biyelerle süslenmiş farklı detaylarda ceketler, kış aylarının müjdecisi oluyor.
Deri, sadece manto ve ceketlerde kullanılmaktan çıkıp, günlük giyimde de yer almaya başlarken, payetler ve dantellerle zenginleşen kokteyl elbiseleri Beymen Kadını’nın kış davetlerinde şıklığıyla fark yaratmasını sağlıyor. Özel plise oyunlarıyla yaratılmış kumaşlardan ekose üzerine işlenmiş pullu kumaşlara kadar birçok farklı efekte yer verilen koleksiyonda, yalın, net ve pratikliğe odaklanan modellere rastlanıyor.


Yeni koleksiyonda gardıropların vazgeçilmezi siyah, beyaz ve grilerin yanı sıra, iki yeni renk grubu öne çıkıyor. Sezonun belirleyici rengi camel ve ona eşlik eden kabak, lotus tonları; petrol mavisi, bej, acı kahve ve ekrudan oluşan canlı baharat tonları kullananların içini ısıtıyor. Daha romantik tavrıyla, ipek ve yün karışımlı krep dokulu kumaşlarla kullanılan pudra pembesine, nude ve fildişi tonları eşlik ediyor. Beymen Kadını’nın feminen yaklaşımıyla militarizmi harmanlayan asker yeşili ve sarı tonları, gruba canlılık katıyor.


Feminen ve minimalist bir duruş...
Koleksiyondaki sade giysiler, küçük ama şık detaylar ve feminen dokunuşlarla kışı karşılarken, klasik duruşundan vazgeçmeyen kadınları da cezbetmeyi hedefliyor.
Deri biye detaylı, kısa kutu formlu, dökümlü boyfriend tarzı, ya da çift taraflı kullanılabilen kumaşlarla üretilen ceketler, kadınların farklı ihtiyaçlarına cevap veriyor. Klasiklerden hoşlananlara vücuda oturan trençkotlar, ayrı olarak da kullanılabilen kürk yakalarla birlikte sunulurken, yenilik arayan kadınlara ise “T” kollu, bol kesimli mantolar kemerli veya kemersiz olarak öneriliyor.

Militer yaklaşım...
“Militer” stilin Beymen Kadını’na uyarlanmış formu, küçük, zarif detayların güçlenmesiyle ortaya çıkıyor. Her sezon koleksiyonda yer alan kemik düğmeler, bu kez metal çerçeveyle birlikte kullanılıyor. Kat kat, uçuşan şifon kumaşlarla hazırlanan apoletler, sezonun favori detayları arasında yer alıyor. Deri bordürler, 2010 kışında ceketlere daha net ve sert bir hava kazandırıyor.

Kokteyl zarafeti...
Abiye koleksiyonunda alışılmış dökümlü, şifon ve ipekli kumaşların yanı sıra, yünlü ve krep dokulu kumaşlarla tasarlanan gece elbiseleri, kokteyllerin dikkat çeken silüetini oluşturuyor. Jarselerle süslenmiş payetli elbise ve biyeli ceketler, Beymen Kadını’nın özel davetleri için alternatif oluşturuyor. Altta ten rengi astar ve üzerinde şifonla birlikte kullanılan danteller, bu sezon yepyeni, neredeyse “buğulu” bir efektle karşımıza çıkıyor. Smokinler, bu sezon koleksiyonda saten bordürlü ceket ve eteğin yanı sıra, tulum olarak da yer alıyor.

Hiç yorum yok: