6 Eylül 2010 Pazartesi

Berlin Seyahatim- Kurfürstendamm

Berlin'in ünlü caddelerinden Kurfürstendamm ve orada bulunan ismini çok duyduğum dünyaca ünlü alışveriş merkezi Kadewe'ye gittim. Nasıl mıydı? Dünyaca ünlü bütün markaların birarada olduğu güzel bir alışveriş merkezi fakat, Türkiye AVM cenetti olduğu için büyülenmedim. Tabi, Dünyada taht kurmuş bütün markaların birarada olması güzel..

Saatler süre Kurfürstendamm gezimiz ve alışverişlerimizden sonra caddede bulunan Kaiser-Wilhelm (yıkık kilise)ye uğramadan olur mu?


Picnik collage



**Kilise Almanya imparatoru I. Wilhelm adına bir anıt olarak yapıldı. Kasım ayının 1943 senesinde Kilise bir bombardıman sırasında büyük hasar gördü ve bu hali ile bugünde duruyor. Berlin'e yapılan hava saldırıları sonucu kilise 23 Ekim 1943 senesinde büyük bir yangına teslim oldu ve büyük bir hasar gördü. Kilisenin çatısı yıkıldı. Naziler tarafından verilen söze göre kilise yine aynı büyüklükte ve güzellikte yeniden yapılacaktı ama savaşı kaybetmeleri ve savaşı Almanya'ya karşı kazanan taraflar, kiliseyi restore etmek istemediler, çünki kilise bir yandan Wilhelmist-Alman milliyetciliğin simgesiydi. Böylece harabe öylece bırakıldı.
Caddenin tarihi semboli haline gelen Yıkık kilise'nin içi ise o kadar yıkıntıya karşı büyüleyici güzellikte kalmış. İnsanın tüylerini diken diken eden bir görüntü.
Eeee Berlin'e gidipte antika pazarı görmeyecek miyim? Pazar günü kurulan antika pazarına şöyle bir göz attık ehh fena değildi. Birkaç otantik figürden sonra yolumuza devam ettik.

İlk Kombinimi Merak edenlere

Füme arkası kocaman kurdelalı etek (görünmesede) Vakkorama
Sarı çıtçıtlı badi (bu sezon çok moda) Asos
Yeşil hırka H&M
Sarı sandaletler İnci
Canta Finlandiya yerel markası

**alıntı http://www.ulkelerrehberi.blogcu.com/

2 yorum:

durutarifler dedi ki...

Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tadlandıran, gerçekten güzel ve bereketli bir bayram dilerim.

NlyStyle dedi ki...

teşekkürler sizede iyi bayramlar sevgiler..