2 Kasım 2011 Çarşamba

Çılgın ayakkabılar finalde yarışacak;






Emirgan’daki Sabancı Müzesi , The Seed’de düzenlenecek 1. Ayakkabı Tasarım Yarışması’nın final defilesi Uğurkan Erez’in koreograflığında gerçekleşecek. Defilede Özge Ulusoy, Merve Büyüksaraç, Tuğçe Sarıkaya, Nur Gümüşdoğan, Serkan Tan, Gökhan Albayrak, Sema Şimşek, Bürde Aslan, Ebru Güzel, Merve Karan, Gökberk Çalın ve Kadir Korkmaz gibi Türkiye’nin önde gelen modelleri, birbirinden ilginç ve benzersiz tasarımları sergileyecekler.




Dünya ayakkabı üretiminin önde gelen ülkelerinden olan Türkiye, 1. Ayakkabı Tasarım Yarışması ile sektörün genç yeteneklerini gün ışığına çıkarıyor.



İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) ve Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin (TASD) desteği ile gerçekleştirilen 1. Ayakkabı Tasarım Yarışması, genç yeteneklerin özgün tasarım yaratma isteklerinin teşvik edilmesini hedefliyor.









Modanın en önemli tamamlayıcısı olan ayakkabı sektörünün tasarım gücünü artıracak olan yarışmada dereceye girenler, 16 Kasım 2011 Çarşamba akşamı Sabancı Müzesi The Seed’de düzenlenecek final gecesiyle açıklanacak.



ARZU KAPROL, SERTAÇ DELİBAŞ, EZRA-TUBA ÇETİN JÜRİDE
Ali Murad Kızıltaş’ın yanı sıra Arzu Kaprol, Simay Bülbül, Gamze Saraçoğlu, Sertaç Delibaş, Ezra-Tuba Çetin, Deniz Berdan ve Ivana Sert gibi tasarımcılar ile Elle Ayakkabı’dan Fehmi Akar, akademisyen Leyla Kanber ve Marmara Üniversitesi’den Zeynep Sabanuç Gönül yarışma jürisinde yer almak üzere davet edildi.

Yarışma zenne (kadın), merdane (erkek), filet-bebe (çocuk), çanta (ayakkabı tasarımı ile kombin edilmesi gereken) olmak üzere dört kategoride gerçekleşecek.
2011 Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda birinciye 10 bin, ikinciye 6 bin, üçüncüyeyse 3 bin lira para ödülü verilecek. İlk üçe giren tasarımcılar Milano’da düzenlenen dünyanın en büyük ayakkabı organizasyonu olan MICAM Fuarını ziyaret edecekler. Tasarımcılar ayrıca, İstanbul Moda Akademisi’nde ayakkabı ve çanta konusunda verilecek ilk seminere de katılma hakkı elde edecekler.

Azer Bayındır, Elif Gözde Arı, Funda Pehlivan, Ilgın Ütin, Nilgün Altınbaş,
Recep Serdar Bozok, Sema Çağlar, Sinem Avcı, Yağmur Caner’den oluşan finalistlerin koleksiyonları 16-19 Kasım 2011’de düzenlenecek olan AYMOD Fuarı’nda sergilenecek.


2 yorum:

Unknown dedi ki...

Yarışmaya katılma sansımız ne acaba fikriniz var mı?

NlyStyle dedi ki...

butik merve: o biraz zor sanırım canım belirlenmiş katılacak olanlar.