8 Şubat 2012 Çarşamba

Park Bravo Group Inglot 14 Şubata Özel Gece Makyajı Önerileri ve Makyör Osman Vertop'tan Makyaj Teknikleri -II


Park Bravo Group Inglot Armada mağazası Makyör Osman Vertop ile gerçekleştirdiğimiz 14 Şubata özel gece makyajı ve makyaj teknikleri söyleşimizi uzunluğu ve öğretici bilgilerin yoğunluğu sebebiyle 2 posta ayırmak durumunda kaldım. Benim üzerimde uygulanan Inglot ürünleri Smoke makyajı nasıl yapılmış?


Smoke makyajı gri ve siyah ağırlıklı kullanılsa da kahve tonları daha yumuşak ve sıcak tonlar olduğu için Sevgili Osman Vertop'un tercihi kahve göz makyajından yana oldu. Bende kendimi Osman bey'in profesyonel ellerine bıraktım. Ve sonuç BU'dur dedirtti. 

Öncelikle az ürün fırçalar yardımıyla dağıtılarak kullanılırsa sonuç olağanüstü oluyor. Osman Vertop'a göre makyaj az ürünle başlatılmalı, küçük gözlü bayanlar göz içine kalem katiyyen sürmemeli gözü dahada küçültür. Göz altına sürülen kalem ise gözleri daha büyük gösterir. Smoke ifadeyi değiştiren özel bir makyajdır. Bu makyajda göze çekiklik değil yukarı doğru dağıtılarak belirginlik sağlanmalıdır. 

Kemikli/ büyük burunlarda cildin 2 ton koyusu fondötenle gölge geriye atılarak ön plana çıkarmak istediğimiz yer aydınlatılarak kusurlu taraf arka plana atılabilinir. Göz kapağı düşük bayanlar ise dışa doğru yoğunluğu olan makyajlar tercih etmelidir.



IMG_1867



Far fırçaları farın yapısına göre seçilmelidir.

Mat far= keçi kılı fırça
Parlak far: sert uçlu fırça
Mat+parlak: keçi kılı fırça kullanılmalıdır.


Inglot AMC serisi kalem far ise kullanış açısından oldukça kolay sürülebilen ve kalıcılık sağlayan bir far olduğu için tercihimiz bu yönde oldu. Tabiki (29 po-fırçası ile) 





IMG_1750






Takma kirpik kullanırken genelde makyözlerin tercihi tek tek takılan kirpiklerden yanadır. Bunun eşitlik ve düzen sağlamadığı için yanlış olduğunu öğreniyoruz. Ve bayanlar kendileri evde takma kirpik takma işlemini daha sağlıklı olması açısından şu şekilde yapmalılarmış: Kirpik dibine öncelikle siyah kalem çekilerek yanlış işlemin daha belirsiz olmasını sağlayabiliriz. Sürülen Yapıştırıcı biraz beklenir ortadan başlanarak kenarlara doğru kirpik takma işlemi yapılır. Tabi takma kirpik seçerken de bilinçli olmalı ve dibi yoğun kirpikleri seçmeliyiz. Inglot'ta çok çeşitli takma kirpik modelleri mevcut. Harvey Nichols vitrin dizaynında Inglot kirpiklerinden kullanılmış. Özellikle gece makyajlarında ve özel partylerde bu güzelliklerden faydalanılabilinir.

 En çok tercih edilen ürünlerden bir diğeri ise Inglot Jel Eye Liner makyajımda kullanıldı. Kirpiğin bittiği yere kadar sürülmelidir. Göz kalemi ise yatay şekilde tam doldurularak sürülmelidir. Bu sene bakır ışıltıların trend olduğu Dudak kalemi her zaman rujdan 1 ton koyu olmalıdır. Stick ruj üzeri parlatıcı mutlaka kullanılmalıdır. Kalıcılık ve trend olarak 2012'nin mat rujlar yılı olduğunu öğrenmiş oldum.


IMG_1894





IMG_1743






Dudak rengini kırmak için ise dudak kalemi kullanımı şarttır. Dudak kenarlarda daha koyu ortada daha açık renkler kullanılarak daha belirgin ve yoğun bir görüntü sağlar. Dudak çevresine kullanılan kapatıcı ise aydınlık sağlar ve dudakları belirgin kılar. Ruj fırçayla ve karıştırılarak uygulanırsa daha güzel sonuç elde edilir.





IMG_1899



Inglot Makyaj fiyatları ise şöyle: 

Günlük Makyaj 100 TL (33 TL'lik maskara hediyeleri)
Gelin Makyajı - Özel Gece Makyajı 175 TL (Takma kirpik hediyeli)

Makyör Osman Vertop Dışarıda Özel Makyajı 350-400 TL (nili232@mynet.com adresimden iletişim bilgilerini alabilirsiniz.)


Kalpli Yeşil Gömlek: Codentry (sevgili dostumun doğum günü hediyesi)
Turuncu İspanyol Paça Pantolon : Codentry (sevgili dostumun doğum günü hediyesi)

Fotoğraflarıyla ve yazılarıyla yanımda olan Canım Kardeşime...Çok değerli Park Bravo Grup Armada Mağaza Müdürü Murat Özbaş'a, Inglot Ekibine, Profesyonel Makyör Osman Vertop'a ve Park Bravo Grup Halkla İlişkilerine Teşekkürlerimle...


Hiç yorum yok: