4 Nisan 2013 Perşembe

ITALYAN LIU JO VEPA GROUP DA....


1962  yılından beri pekçok uluslararası markayı Türk modaseverler ile buluşturan Vepa Group  İtalya’nın en tanınmış markalarından  Liu Jo ile  hazır giyim sektörüne geri dönüyor.
90’lı yılların ortasında Marco ve Vannis Marchi kardeşlerin  triko koleksiyonuyla başlatığı marka, yıllar içerisinde dünya pazarında önemli bir yere sahip oldu. Avrupa’da oldukça bilinen ve sevilen Liu Jo, genişlemesine Türkiye pazarı ile devam ediyor.






Bu sezon; feminen ve göz alıcı Liu Jo Jeans koleksiyonu biraz Fransız Rivierası’ndan biraz da renkli ve neşeli Pop Art’tan etkileniyor. Koleksiyonun ikinci bölümünde ise bu şık havadan sıyrılan Liu Jo kadını daha bohem ve romantik bir havaya bürünüyor.

FRENCH TOUCH
60’ların Saint-Tropez esintileri, feminen ruhu şık ve rahat bir tarzla birleştiriyor.
Vanilya, şeftali, mavi ve beyaz gibi yatıştırıcı ve pastel renkler; yeşil, pembe ve sarı gibi canlı renklerle kombinlenerek koleksiyondaki feminenlik vurgusunu ortaya çıkartıyor. Mavi tonları çizgilerle ve renk bloklarıyla şehirli görüntünün vazgeçilmez bir parçası haline geliyor. Gül kırmızısı ise trikolara ayrı bir sıcaklık katıyor.





Deri koleksiyonunda zencefil renkli süet ceket çekici ve agresif. Siyah deri ceket, fermuar detaylarıyla dikkat çekiyor. Sezonun yeni trend belirleyicisi ise şık kesimi ile ön plana  çıkan yağmurluk. Streç viskoz trikolar; sorbe, gül kırmızısı ve maviyle canlanıyor. Gömleklerde ise maskülen Oxford kumaşlar broş ve fiyonk detaylarıyla romantikleştiriliyor.




Denim pantolonlar minimal fitlerle karakterize ediliyor. Standard, Skinny, Beat ve Rampy bottom-up modelleri hem feminenliğe hem de rahatlığa vurgu yapıyor. Liu Jo Jeans’in klasik yıkama teknikleri; feminen, vücudu saran ve ultra-strech kotlara uygulanıyor. Kotlar elegan zincirlerle tamamlanıyor ve şık detaylarla kombine ediliyor. Siyah yıkama kotlar yeniden revize ediliyor. Belde renkli bandanalar ve zarif detaylarla tamamlanıyor. Streç gabardin pantolonlar yazın canlı renkleriyle geri dönüyor. Deri etiket detayları rahat görüntüye anında şık bir hava katıyor. Bu sezonda kalp, kurdele, deri işlemeler ve renkli taşlar göze çarpıyor. Özellikle işleme detaylı gri kot gömlekler ve broş detaylı mavi kot gömlekler ön plana çıkıyor.





COLOUR TOUCH
Canlı renklerle enerji patlamasına sebep olan bu koleksiyon Pop Art dünyasından ilham alıyor. Canlı renkler beyaz ve açık denim arkaplanında daha da göze çarpıyor ve renk bloklarını oluşturuyor.
Triko koleksiyonu bu sezon daha hafif. Mercan ve beyaz viskoz krepler, makrame detaylar göze çarpıyor. Çizgili trikolar yaz havasına uygun renkleri ile önemli parçalar arasında. Jarse elbiselerde hayvan baskıları grafiksel bir yaklaşımla yorumlanıyor. T-shirtler klasik Pop Art temasında: grafik baskılar, yazılar ve kolyeler; taş ve işlemelerle farklılaştırılıyor.







Hiç yorum yok: