21 Mayıs 2013 Salı

Doğum Hikayeniz ve Gamze Aras Azapoğlu



Son yılların yükselen trendy "Doğum fotoğrafçılığı" Pek çok anne ve baba yaşadıkları bu özel tecrübenin yıllarca akıllardan silinmemesi için doğuma fotoğrafçıları ile birlikte giriyor.



263306_651125881569674_772994997_n





Doğum bir kadının hayatında yaşadığı en büyük mucizelerin başında geliyor. Annenin bebeğini ilk kucağına alışını, koklayışını, ilk emzirme anını, aile bireylerinin bebeği ilk gördüğü anı görüntüleyerek ölümsüzleştirmek mümkün. Tabi ki bir de kendinizi onun güvenilir bilgisine ve tecrübesine bırakabileceğiniz bir Doğum fotoğrafçısına sahip olmanız gerekmekte.











30



Size bugün www.dogumhikayeniz.com ve sahibesi sevgili Gamze Aras Azapoğlundan bahsedeceğim. Kendisi Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun oldu, Sabah gazetesi eğitim ve politika muhabiri olarak yıllarca görev aldı. Hayatında köklü bir değişiklik yapmak istedi ve bakın Gamze kendini nasıl tanıtıyor:


"1983 yılının Haziran ayında Erzurum'un Horasan ilçesinde dünyaya merhaba dedim. Sonrası da geldi. İlkokul öğretmenimin sayesinde kitaplarla tanıştım. Zamanında babam da ilçemizde gazetecilik yaptığından olsa gerek daha orta okuldayken edebiyat ve gazetecilik arasında seçim yaparken buldum kendimi. Lisede gazeteci olacağım dedim ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü kazandım. Antalya'da ve İstanbul'da çeşitli yerel gazetelere çalıştıktan sonra Sabah Gazetesi'nde eğitim ve politika muhabiri olarak görev yaptım. Hayatımda bir değişiklik yapmaya karar verdim ve mesleğimi bıraktım. Benim hikayem daha yeni başladı aslında. Şimdi kendimle birlikte minik bebeklerin de hikayesini yazıyorum..."




5



6




Bu stresli dönemde kendinizi pozitif ve kahrınızı çekebilecek niteliklere sahip bir fotoğrafçının ellerine bırakmanız ve o dönemi elele vererek güzel ve keyifli bir şekilde geçirmeniz çok önemli. Gamze Aras Azapoğlu uzun yıllar çalıştığı basın sektöründe yoğrulmuş ve pozitifliğini her daim korumuş.



www.dogumhikayeniz.com  Neler Yapıyor?



Doğum Öncesi Gebelik Fotoğrafları
Senin ve bebeğinin hikayesini yazıyorum fotoğraflarla. Her hikayenin bir giriş kısmı vardır ya; o yüzden işe gebelik fotoğrafları ile başlıyorum. Doğumdan önce (sezeryanda doğum tarihi belli olduğu için doğuma 20 gün kala, normal doğumda ise tahmini doğuma 15 gün kala) seninle evinde bir araya geliyoruz. Hazırladığın bebek odası, bebeğin eşyaları, eşin ve çocuklarınla birlikte gebelik fotoğraflarını çekiyorum. İstediğin bir kompozisyon varsa bana anlatıyorsun, hemen hayallerini gerçekleştiriyorum. Şayet hava şartları müsait ise açık alanda gebelik fotoğraflarını çekiyorum.

Doğum Anı; Yani Doğum Fotoğrafları
Burada ise hikayenin gelişme kısmını yazıyorum.  Doğumdan yaklaşık 1.5 saat önce hastaneye geliyorum. Kendimi sana ve ailene çok farkettirmeden, heyecanına ortak olup deklanşöre basıyorum. Doğumhaneye girdiğinde ise bebeğinin hayata “merhaba” dediği  anı ölümsüzleştiriyorum. Karnından ilk çıkışı, ilk gülümsemesi, seninle ve babası ile ilk buluşması, minik elleri, minik ayakları... Daha ne kadar detay varsa hepsini fotoğraflıyorum. Minik bebek odaya çıkarıldığında ise tüm aile ile aile fotoğraflarını çekiyorum.  

Doğum Sonrası Fotoğraflar
Hikayenin sonuç bölümünde ise bebeğini, onun için hazırladığın odasında ziyaret ederek fotoğraflarını çekiyorum. Minikler dünyaya geldikten sonra ilk 15 günlük zaman diliminde anne karnındaki pozisyonlarını korudukları için çekimleri ilk 15 gün içinde gerçekleştiriyorum. Bebeğinin doğal anlarını hem seninle hem de babası ile birlikteyken ölümsüzleştiriyorum.
Aile Fotoğrafları
Hikaye elbette burada bitmiyor. Bebeğin büyüdükçe onun için yeni hikayeler de yazıyorum. Eğer sen istersen bebeğinin diş hediğinden ilk doğum günü partisine, sünnetinden  dilediğin her özel anına eşlik ediyorum. Gazetecilikten geldiğim için zamanı hiç dert etmiyorum. İstediğimiz kareleri yakaladığım taktirde fotoğraf çekimine son veriyorum. 



8



944626_347551988701454_819947076_n




31




Doğum Hikayeniz ile çalışmak ve özel anlarınızı ölümsüzleştirmek için


Gamze Aras Azapoğlu

İletişim: 0535 423 28 16



Twitter Sayfas: https://twitter.com/










4 yorum:

mehpare dedi ki...

Gamze'nin ellerine, emeğine sağlık resimler çok güzel olmuş. Tebrik ederim çok yerinde bir karar olmuş bence. Zamanı geldiğinde bende o tarifsiz anlarımın ölümsüzleştirilmesini çok isterim :) Gamzecim iletişim numaranı aldım :)) Canım seninde ellerine sağlık şahane bir yazı olmuş.Gözde, Gürcan ve yeni üye Çınar'dan oluşan bu sevimli aileyede ömür boyu mutluluklar dilerim :))

dersaadet dedi ki...

Tesekkur ederim ikinize de. Hadi yeni bebisler dunyaya getirin ben de fotograflarini cekeyim:))

songül dedi ki...

Allah isteyen herkese bu mucizeyi yaşatsın ve Gamze hn. da bunu ölümsüzleştirsin.....

dersaadet dedi ki...

Tesekkur ederim Songul Hanim...