27 Haziran 2013 Perşembe

KIZILLAR İÇİN MAKYAJ


Doğuştan veya sonradan olması çok büyük farklılıklar yaratmaz. Eğer saçlarınız kızıl ve tonları renklerinde ise bir sarışına veya bir esmere göre makyaj rutininiz önemli farklılıklar içermek zorunda olacaktır. Bunun en büyük sebebi, saç renginizin yüzünüzde yarattığı ton farkları ile alakalı.




Muhtemelen bir çok kızıl saçlı kadın, kızıl saçlarını destekleyecek kırmızı bir ruj sürmekten çekinmiyordur. Eğer çekiniyorsanız bile artık buna gerek yok, çekinmeyin. Ancak makyajın sadece ruj ile sınırlı olmadığının da farkında olduğumuzdan ötürü, kızıllığınıza en uygun makyaj tonu ve yöntemlerini belirleyebilmek biraz zorlayıcı olabilir. Birazdan kızıl tonlar için en uygun makyaj önerilerinden bir kaçını okuyabileceksiniz.



 Dikkat çekici saç renklerini en etkili bir şekilde üzerinde taşımak isteyen bir kadının özen göstermesi gereken ilk şey cildinin mükemmele yakın olmasıdır. Bu konuda bir yaptırım olmasına gerek yok esasında, en başından beri bu konu kadınların en çok dikkatini çeken konulardan olmuştur. Bunu bir çok defa duymuş veya okumuş olabilirsiniz. Ama bir defa daha okumanız önemini azaltmaz; asla makyajınızı temizlemeden yatağa girmeyin! Bununla birlikte haftada en az iki defa cildinizdeki ölü hücrelerden kurtulup, cildinizin hava almasını sağlayın.



Güzel görünmenin sadece makyajı doğru yapmak ile yeterli olmayacağını biliyorsunuzdur. Yüzünüzü doğru bir şekilde çerçeveleyerek makyajınızın yarattığı etkiyi arttırabilirsiniz. Bunun için kaşlarınız önemli bir yer tutuyor. Uçlu kalemle çizilmiş gibi duran, incecik ve küçük kaşları kimse alnında görmek istemez. Eğer doğuştan gür kaşlara sahip değilseniz, onları gür göstermek için kalem ve pudraların yardımını almaktan çekinmeyin. Yüzünüzün daha kolay çerçevelendiğini ve çerçevenin arasında kalan eserin daha dikkat çekici olduğunu fark edeceksiniz.



Eğer doğuştan kızıl saçlı değilseniz, boyanın saçınızda sağlıklı durabilmesi için bakım yapmalısınız. Eğer mümkünse saçlarınızı en az iki günde bir yıkamalı ve son dönemde kızıl saçlılar için özel üretilen şampuan ve bakım ürünlerini kullanmayı tercih etmelisiniz.

Her zaman dudaklarınızın bir ifade biçim olması gerektiğini unutmayın. Saçlarınız ile ortaya koyduğunuz ifadeyi koyu kırmızı tonlarında dudaklarınız ile de koyabilmelisiniz. Bu eşleşen görünüş için ufak tefek ipuçları var mutlaka. Ama temel ipucu saç renginize göre değil ten renginize göre rujunuzu seçmenizdir. Ten rengi tonunuzu belirlemek için “Mücevher Testi” diye bir yöntemi deneyebilirsiniz. Bu yönteme göre elinize bir gümüş bir de altın mücevher alın. Yüzünüze tuttuğunuzda hangisinin size daha çok yakıştığını belirleyin. Eğer gümüş size daha çok yakışmışsa sizde daha soğuk bir ten rengi tonu var demektir. Bildiğimiz klasik kırmızı rujun yanı sıra mavi alt tonlarına ait kırmızı rujlar da gayet güzel ve farklı duracaktır. Eğer altın daha çok yakışmışsa teniniz daha sıcak tonlardadır ve turuncu bazlıkırmızı ruj gayet güzel sonuçlar almanızı sağlayacaktır.





1 yorum:

Unknown dedi ki...

güzel paylaşım olmuş çok teşekkür ederim :)))
MODA GÜNÜ