21 Nisan 2014 Pazartesi

Kurt Seyit ve Şura Kostümleri İpekiş'ten...

Son dönemin en iddialı yapımlarından Kurt Seyit ve Şura’da Kıvanç Tatlıtuğ’un asker üniformalarının kumaşları, 89 yılın bilgi birikimi ve tecrübesini günümüze taşıyan İpekiş tarafından özel olarak dokundu. Kostüm tasarımcıları dizide dönemin ruhunu yansıtabilmek için butik üretim kumaşlara yer verdi ve İpekiş bu süreçte dizinin sponsorlarından biri oldu.





Kurt Seyit ve Şura, son dönemin en iddialı yapımları arasında yerini aldı bile. Dizinin başarısının altında yatan sebeplerden biri de kostümlere gösterilen özen. Kostüm tasarımcıları, dönemin ruhunu yansıtabilmek amacıyla dizide butik üretim kumaşlara yer verdi. Bu süreçte, 89 yılın bilgi birikimini ve tecrübesini günümüze taşıyan İpekiş dizinin kumaş sponsorlarından biri oldu.

İpekiş, Kıvanç Tatlıtuğ’un canlandırdığı Kurt Seyit karakteri için artık üretimde olmayan kumaşları yeniden dokudu. 20. yüzyılın başlarında Rus Çarı’nın ordusunda görev yapan Türk subay Kurt Seyit’in askeri üniformalarının birçoğu o günün stili, doku yapısı ve görünüm özellikleriyle aynı olacak şekilde üretilen İpekiş kumaşları ile hazırlandı.


İpekiş Genel Müdürü Aşkın Kandil, “İpekiş tarihi boyunca farklı kalınlıkta yünlü ve ipekli dokuma kumaşı ile Cumhuriyet balolarında giyilen smokin ve tayyörlerin kumaşlarını üretmiş bir marka. Türkiye’deki yüzbinlerce kişinin kıyafetinde İpekiş imzası bulunuyor. Kurt Seyit ve Şura gibi projeler ile İpekiş, her dönemin en kaliteli kumaşlarını üretebilecek güce sahip, prestiji yüksek, güvenilir bir marka olduğuna dair algının kuvvetlenmesini sağlıyor” dedi.

İpekiş’in güncel üretim tercihi Kurt Seyit’in kostümlerindeki gibi kalın yünlü kumaşlar değil, dört mevsim giyilebilen, cool wool ve inovatif yünlü takım elbiselik kumaşlar. İpekiş, katma değeri yüksek ürünleri ile kumaş sektörünü bir adım öteye taşımakla kalmıyor, yıllardır sanata verdiği destekle de adından söz ettiriyor.



Hiç yorum yok: