13 Mayıs 2014 Salı

Kalinos'da Balık Keyfi

Bilen bilir en iyi Balık Ankara'da yenir! nettir. Ankaralı bir kısım bloggerlar olarak Kalinos Balığın davetlisi olarak Kalinosa özgü  lezzetleri tatmak ve bu güzel mekanı tanımak için orada idik. 





Kendine özgü hoş bir atmosfere sahip olan mekanda , sımsıcak dekoruyla kendimizi  minik bir sahil kasabasında hissedeceğimiz huzurlu bir ortam yaratılmış. 






Benim restoranlarda ana yemekten çok sevdiğim ve üzerinde düşünmekten keyif aldığım şey meze tabaklarıdır... Bekletilmeden sunulmuş, taze ve iyi yapılmış mezeler benim için çok kıymetlidir. Dostlarla leziz mezeler eşliğinde uzun uzun sohbet  kadar güzeli var mıdır? bence yok:)evet Kalinos'da atmosferinin hoşluğu yanında beni cezbeden ikinci şey ise özel soslarla hazırlanmış enfes mezeleri oldu. 




Yılların deneyimli kadrosunun bir araya gelerek kurmuş olduğu Kalinos da, malzeme  kalitesinin farkı damakta bıraktığı tadlardan belli oluyordu. Mis tereyağ kokusu ile sunulan Kalinosa özgü Kalinos Special hayatımda yediğim en güzel Karides güvecti diyebilirim. Özel sosları ile hazırlanmış bu lezzet  tartışmasız çok çok başarılıydı.  Şiddetle tavsiye ederim.









Tahin helvası çok severim ve farklı mekanlarda sıklıkla denerim kendimde evde  yaparım fakat bu daha öncekilere hiç benzemeyen, bambaşka bi lezzetti. Tarifini çok istesem de maalesef Kalinos'a özgü olduğu için alamasam da Kalinos'a sık sık uğranıp yenesi tahin helvası bulmak harika bir duygu...    


Ve fonda  kulakların pasını silen canlı ud dinletisi ile keyifler tavan...



Rabindranath Tagore Cad. (Eski 4. Cad.) 
Hilal Mahallesi 
No: 62 Çankaya / ANKARA

Tel : (0 312) 441 18 20







Hiç yorum yok: