2 Temmuz 2014 Çarşamba

Spring Garden/ Public Gardens

Merhabalar, Canada Day etkinlikleri kapsamında şehirde festivaller devam ederken bizimde o gün ki planımız, şehrin tam göbeğinde, Halifax'ın ünlü caddelerinden Spring Garden'da bulunan Public Gardens ' ı gezmek ve biraz çekim yapmak var dı. Gardens'a ulaşana kadar muhteşem müzik ziyafetlerinden, lezzet duraklarına, harika etkinliklerden geçtik ve cennete ulaştık:))

DSC00959


DSC00894



1 Temmuz Canada Day idi, sokaklarda festivaller, top atışları kutlamalar havai fişek gösterileri 1 haftadır sürüyor. Göze çarpan en belirgin şey ise hintlisinden, uzak doğulusuna buraya kısa süre önce de göç eden ve kendini kanadalı gören yüzlerce insan mutlu mesut birarada kutlama yapıyor ve burada yaşıyor olmaktan gurur duyarak Kanada bayrağını taşıyorlardı.


DSC00900


Carmichael st. bulunan şehrin sembollerinden saat kulesi, önünden geçerken bir sokak modası çekimi yapmak olmazdı. 
DSC00884



Ve Public Gardens'a ulaşıyoruz. Şehrin tam ortasında kocaman cennet gibi bir park. Taze çiçeklerin mis kokusu birbirine karışmış , ağaçların yeşilliği şehrin gürültüsünü ve kalabalığını örtmüş banklarda inanılmaz keyifli vakit geçirebileceğiniz huzur dolu doğayla başbaşa kalabileceğiniz bir yer. Begonvillerin arasındaki minyatür köprü ve yapay göl ise beni masal diyarlarına götürdü.  


DSC00903


DSC00914


Gazebo'da muhteşem bir müzik resitali var ve oturup onu izliyoruz ruhumuz içimiz dışımız huzurla doluyor. VE yeni biryer keşfetmenin daha mutluluğuna doyamıyorum. Eskiden annemler bir yere gittiğimizde yeşilliğinden doğasından bahsettiğinde, nasıl da abartıyolar, bunda ne var ki  diye içimden geçirirdim . Şimdi ise inanılmaz derecede yeşile maviye gökyüzüne huzura aç bi şekilde dolaşıyorum. Sanırım 11 yıllık iş hayatımın yorgunluğu, insanların zorluğu ve sanırım yaşımın orta yaş kıvamına geldiğinin  bi işareti...



DSC00928

13


11


DSC00930

12



Halifax, Titanik gemi kazasının yaşandığı yere en yakın yer olması Titanik kazasında yitirilen insanların mezarları burada bulunuyor. Public Gardens da bulunan bu göl de titaniği anımsatan bir sembolik mini titanik yüzüyor. 

DSC00951


DSC00923


DSC00924


DSC00962





Bazı evler çok mu çok şirin ve ben onların önünde foto çekinmekten kendimi alamıyorum:)) Sıksık yeni postlarımla  yayında olacağım takipte kalın dostlar... Kanada'dan Sevgiler...



Etek/Skirt: BODRUM 
T-Shirt: ICHI JEANS
Espadrile: İSPANYOL FLOSSY
Sırt Çantası/ Bag: GAP
Gözlük/SunGlass: TOM FORD
Saç Bandı/Hair Band: SILK CASHMERE








Hiç yorum yok: