27 Mayıs 2008 Salı

Vişneli Cheesecake

Malzemeler

Hamuru için:
200 gr. yulaflı ya da kepekli tatlı bisküvi
100 gr. eritilmiş margarin
1 yumurta sarısı
Kreması için:
4 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Üzeri için:
2 su bardağı vişne
1 paket vişne jölesi
1 su bardağı sıcak su
2 su bardağı soğuk su

Bisküvileri robottan geçirip un haline getirelim. Eritip ılıttığımız margarini ve yumurta sarısını derin bir kasede köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Üzerine, un haline getirdiğimiz bisküviyi ekleyip yoğuralım. Elde ettiğimiz hamuru kelepçeli kek kalıbına bastırarak buzdolabında bekletelim.
Kreması için yumurta sarıları ve tozşekeri orta boy bir tencerede çırpalım. Üzerine nişasta, un, vanilya ve sütü ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Pastayı buzdolabından çıkarıp soğuk haldeki kremayı, sık sık ıslattığımız kaşıkla pastanın üzerine yayalım. Düzelttikten sonra buzdolabının derin dondurucusunda 1 saat bekletip alt tarafa alalım.
Toz jöleyi, 1 su barağı kaynar suyun içinde eritip üzerine soğuk 2 su bardağı suyu aktarıp karıştıralım. Pastayı buzdolabından çıkarıp önce oda sıcaklığındaki vişneleri üzerine yerleştirip sonrada jöleyi vişnelerin üzerini kapatacak şekilde kaşıkla dökelim. En az 4-5 saat buzdolabında bekletip kelepçeli kalıbı açıp pasta tabağında servis yapalım. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok: