8 Eylül 2009 Salı

Abiye Taşlı Kolye

Abiye kurdelalı bir tasarım yapmak istedim ve mai lacivert kurdela ve gümüş taşları birleştirdim arkasından kocaman hoş bir kurdela ile önden ve arkadan hoş bir görüntü elde ettim. Yakından ışıl ışıl ve zarif bir kolye çıktı ortaya..Daha önce burada bahsettiğim abiye elbisem için tasarladığım küpe de bu taşlardan bir küpe idi. Pasajıma ekliyorum...

5 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

süper tek geçerim bebek bol satışlar cicim

coffeé dedi ki...

33 okul 3003 öğrenci için elele!
Bir Milyon Kalem!
Yaz mevsimi iliklerimizi ısıtırken, pek çok yürek şimdiden Eylül tasasını yaşıyor. Bu Eylül okul zili çok daha büyük bir kalabalık için çalacak. Devlet desteğindeki zorunlu eğitim yelpazesi genişledikçe, pek çok çocuk okullu oluyor. Bu sevindirici bir durum. Kalemle, defterle çok erken yaşta tanışan çocukların bilişsel potansiyellerini ortaya koyma şanslarının daha fazla olduğu biliniyor.
Ama…………….
Bu coğrafyada pek çok çocuk var. Hepsinin yüreği çocuk! Peki ya kaderleri? Bin yıllık bir geleneğimiz var Darüşşafaka, bugün KARDELENLER. Ya yarın?
1. yılımızı kutlamaya hazırlanırken, BirMilyonKalem olarak Her Çocuğun Bir Masalı Olmalı Kitap Kampanyası ile Mersin’in Yeşilovacık beldesinde tek göz bir odada bir kütüphane kurulmasına öncülük ettik. Hala eksikleri olmakla birlikte bir tohum atıldı. Tohumların fidana dönüşmesi için herkesin yardımını bekliyoruz.
Kütüphane kurulması için çok kısa zamanda bir araya geldik. Çok zor bir işi başardık. Çok mutluyuz. Daha da umutluyuz. Çünkü, elimizi uzatmamız gereken pek çok yer olduğunu biliyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılı yaklaşırken yepyeni kampanyamız hakkında ilk resmi duyurumuzu yapıyoruz.
Bildiğiniz üzere daha önce okullar açılmadan fakir öğrencilere yönelik bir kalem ve defter kampanyası açmayı planladığımızdan sözetmiştik. Bu kez de Balıkesir’in Dursunbey ilçesini pilot bölge olarak seçtik.
Pilot uygulama için, fikrimizi açtığımız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri böyle bir kampanya’ya sıcak bakmanın ötesinde ilçe ve köy okullarında bir çok fakir öğrenci olduğunu ve böyle bir kampanyadan mutluluk duyacaklarını belirttiler.
Peki neden Dursunbey? derseniz…
Dursunbey Balıkesir’e bağlı şirin bir ilçe. Batıda olmasına rağmen 640 rakımlı, engebeli bir coğrafi yapısı var. İlçe ormancılık, tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. Son dönemde madencilik de gelişen bir sanayi dalı. Ametist ve bor madenleri ileride ilçenin yüzünü güldürebilir. İlçenin Balıkesir il merkezine uzak olması (70km) yüzünden özellikle eğitim ve sağlık alanında sıkıntıları var. Uzun yıllardır süren öğretmen açığı ilçenin bakanlıkça “zorunlu doğu görevi” kapsamında değerlendirilmesi sayesinde kısmen giderilmiş.Adını Suçıktı mesire yeri ve 16 yıldır düzenlenen şiir akşamları ve yöresel folkloru ile duyuran ilçe aynı zamanda karaçam ağaçları ile de tanınıyor. 103 tane köyü olan ilçede taşımalı eğitim uygulandığı için 33 tane ilköğretim okulunda eğitim veriliyor. Bu okullarda yetkililerle birlikte 3003 adet fakir öğrenci tesbit ettik. Bu öğrencilerin bir kısmı Yatılı Bölge okulu ve 200 kadarı ilçe merkezinde. Kampanyamız bu (sadece ilk öğretim çağındaki) öğrencileri kapsayacak.
Sizlere kampanya öncesi bilgilendirmelere devam edeceğiz. Kampanyaya göndereceğiniz (kalem-defter-silgi ve boya kalemi) türündeki malzemeleri size vereceğimiz İlçe milli eğitim müdürlüğü adresine gönderebileceksiniz. Ayrıca ilçe milli eğitim şube müdürlüğü tarafından açılacak olan kampanya hesabını da sizlere duyuracağız. Böylece dileyenler kargo ile uğraşmadan da doğrudan müdürlüğün kampanya hesabına havale gönderebilecek.
Sitemiz kampanyanın sosyal etkinlik yönünü üstlenmek ve duyurmak dışında (eşya ve para toplanması konusunda ) müdahil olmayacak. Tüm gönderiler ilçe milli eğitim müdürlüğü adresine ve açtığı hesaba yapılacak. Ancak, daha sonra bu konuda göndericilere ve toplanan yardımlarla dağıtımlara ait veriler kamuoyu ve okurlarımızla paylaşılacaktır.
Her Çocuğun Bir Masalı Olmalı Kitap Kampanyası‘nda en büyük desteği blog yazarlarından gördük. Aynı şekilde sitelerinize ekleyebilmeniz için, kampanya logo ve diğer görseller kısa sürede BirMilyonKalem’de yer alacaktır.
Saygılarımızla
1MK Site yönetimi adına
A. Şebnem SOYSAL & Erkan BAL
Not: İlçe ve okullar hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için aşağıdaki web siteleri ziyaret edilebilir.
http://www.dursunbey.com
http://www.dursunbey.gov.tr/haberler/287/EgiTiM.html
http://www.dursunbey.gov.tr/haberler/283/iLcEMiZiN-COgRAFYASI.html
http://www.dursunbey.gov.tr/haberler/241/KoYLERiMiZ.html

Pelin P.A. dedi ki...

Çok güzel olmuş canım, pasajını da ziyaret edeceğim şimdi :D

sünter dedi ki...

Cok ama cok hos olmus bu kolye.
Güle güle kullan iyi günlerde.

NlyStyle dedi ki...

stil direktörü, pelin pelister akyürek, sünder; teşekkürler bu güzel yorumlarınıza...