27 Temmuz 2010 Salı

Yaz Aylarının Yeni Trendi Dental Spa Yöntemi…



Günümüzde de artık her insan dış görünümüne verdiği önemi ağız ve diş sağlığına da veriyor. Çünkü ağız ve diş sağlığı yüz güzelliğini hatta insan iletişimini bile güçlendiren tek unsur haline geldi. Şu günlerde yaz aylarını yeni trendi dental spa yöntemi. Avrupa ve Amerika’da sıkça tercih edilen diş spa’sı ülkemizde de oldukça ilgi görüyor. Bu yöntemin uygulama aşamaları hakkında Çağdaş Kışlaoğlu bilgiler verdi.





Dental spa nedir?

“Dental spa, ağız ve dişlerin genel bakımıdır, ferahlatma işlemidir. Bu işlemde; diş taşı temizliği, diş eti bakımı ve rahatlatma solüsyonları, plak temizliği ve beyazlatma uygulamaları yapılmaktadır. Bu uygulama işlem esnasında sadece ferahlık hissettirse de işlem sonrasında o mükemmel rahatlık ve dişlerinizi hissetme durumu ayrıca güvenle gülümsemeyi beraberinde getirir.”

Herkese uygulanabilen bir yöntem mi?

“Dental spa bir rahatlama ve ferahlama işlemi olması sebebiyle, sağlıklı bir ağzı korumak için en uygun yöntem ve tedbirdir. Bu nedenle her yaştan kişiye uygulanır ve uygulanmalıdır.”

Yaz aylarında tercih edilme sebebi nedir?

“İnsanlar yaz aylarında dış görünümlerine ve diş bakımına daha fazla özen ve dikkat gösterdikleri için dental spa uygulamaları gün geçtikçe artmakta ve rağbet görmekte. Bunun sebebi dişler ve ağız gün içinde en aktif olarak kullandığımız bölgedir. İnsanlarla iletişim halindeyken, yemek yerken, iş görüşmesine gittiğimizde, özel bir gecemizde her zaman en çok dikkat çeken yer olmuştur. Bekli de estetiğe en çok ihtiyaç olan bölgemizdir. Sağlıklı bir ağzın ardından, beyaz düzgün diş yapısı ve güzel bir gülüş her zaman bizi motive eden, dikkat çeken, kendine güvenen biri haline getirir.”



Ne kadar zaman da bir tekrarlanmalı?

“Bu işlem genel bir sağlıklı olma durumunu koruma amaçlı yapılır ve rutin olarak 6 ila 10 ayda bir uygulanılabilinir. Zaten kişiler dental spa uygulamasının ardından yaşadıkları ferahlıktan dolayı bu işlemi tekrarlamak amaçlı sürekli gelmek istemekteler.”

Dental spa uygulamasını kişilere ne gibi bir faydası var?

“Bu işlemin en büyük faydası; sağlıklı bir diş ve ağız yapısını korumak ve vücudumuzda en çok bakteri üreyebilecek ağız ortamını mümkün olduğunca bu durumdan uzaklaştırmış olunacaktır. Diş ve ağız problemleri insanları günlük hayatından tamamen alıkoyan bir durum olduğundan dental spa; mutlu ve güzel bir gülümseme, rahat bir nefesle güne başlama olarak da adlandırılabilinir.”

Hiç yorum yok: