8 Nisan 2011 Cuma

Fizyoterapist Elif Özkaleli Öncülüğünde Sağlıklı Yaşam Hareketi Başlasın!!!


Biz Ankaralı birkaç blogger, 20 Mart Pazar günü Sevgili Başak Temel ve Ankara Events'in önderliğinde Türkiye'nin ilk Manuel fizyoterapisti Elif Özkaleli ile Çankaya Patile Cafe de biraraya geldik. Sımsıcak bir atmosferde, inanılmaz güzel enerjili insanlarla sohbet oldukça keyif vericiydi.


pm



Tabi Patile Cafede bir pazar günü buluşmamazın amacı, Fizyoterapist Elif Özkaleli öncülüğünde başlatılan Sağlıklı Yaşam Hareketi hakkında bilgi almak ve siz çok değerli okuyucularımızı bilgilendirmek idi.


Fizyoterapist Elif Özkaleli öncelikle manuel terapi nedir? ve neden Türkiye'de Fizik tedavi uygulaması manuel değilde aletlerle yapılır? dan bahsederek bizlerin doğru bildiğimiz yanlışları ele aldı. Sağlıklı yaşam hareketi, son yıllarda başlayan bilinçsiz spor, hatalı yürüyüşler ve düzensiz yaşamla birlikte ortaya çıkan problemlerin önüne geçmek amacıyla oluşturulan bir platform.


Düzenli bir şekilde egzersiz yapan bireylerin yaşam enerjileri artar, kendilerini daha iyi hisseder ve daha iyi görünürler. Yaşam boyu egzersiz yapmak, kalp ve damar hastalıkları, tansiyon yüksekliği ve ileri yaşlarda kemik yoğunluğunun azalması gibi sorunları ortadan kaldırır.



ps


Yanlış yürüyüşün nelere sebebiyet verdiği ve hangi hastalıklara davetiye çıkardığını ele alan Özkaleli yanlış ayakkabı seçiminin bel ve kemik ağrılarına neden olduğundan bahsetti. Özellikle yürüyüş yapan bayanların, yürüyüşe uygun ayakkabılarla çıkmalarının büyük önem taşıdığının altını çizdi. Ve benim hemen aklıma Reebok Easytone yürüyüş ayakkabılarımın ne kadar rahat ve sağlıklı olduğu geldi. Herkese önerim Reebok Easytone'lar Harika kalça ve bacakların sırrı...


Elif Özkaleli ve Başak Temel'e bu bilgilendirici etkinlik için, Patile Cafe'ye ise özenle hazırladıkları kahvaltı için bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum ve nice güzel organizasyonlara diyorum...Elif hanımdan öğreneceğimiz daha çok şey var.


Sağlıklı Yaşam Hareketine Katılmak İçin BURAYA


Fonksiyon Manuel Fizyoterapi İçin BURAYA


Manuel Terapi Nedir? Temel amacı kişide varolan problemlerin sebeplerini bulmak ve ortadan kaldırmaktır. Problemleri ortaya çıkaran etkenler, kişilerin yaşam stilleri, beslenme alışkanlıkları, vücut analizleri varsa yaptıkları spor ya da egzersizler, kas kuvvetleri ve vücudun diğer bölgelerdeki durumu ayrıntılı olarak incelenir. Hastalar, bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Tedavi sırasında; derin friksiyon masajları, mobilizasyonlar, eklem biyomekaniği düzeltme amaçlı kayma-traksiyon-germe ve osteopatik yaklaşımlar uygulanmaktadır. Manuel terapinin klasik fizyoterapiden farkı; semptomlara yönelik değil, iyileşme ve doku tamirine yönelik, geri dönüşsüz, mükemmel ya da çok iyi sonuçlara ulaşılması amaçlanır. Bel-boyun ağrıları, omurga problemleri, yumuşak doku yaralanmaları, ortopedik sorunlar, cerrahi öncesi ve sonrası rehabilitasyon, spor sakatlıkları, romatizmal hastalıklar, kireçlenme, migren ve eklem ağrılarının tedavisinde kullanılır.



HANGİ BLOGGER ARKADAŞLARIM VARDI?


Nilay Arslan http://www.modabenimdiyebilene.blogspot.com/


Nilay Yılmaz http://www.moda-yemektarifleri.com/ (bendeniz)


Betül Ayman http://www.yemekkutusu.blogspot.com/


http://www.sabunkutusu.blogspot.com/


Görkem SH http://gezicini.blogspot.com/


http://gezicini-seyirdefteri.blogspot.com/


Rıza Selçuk Saydam http://www.rsskitap.com/


http://www.rss-ems.com/blog


http://www.rssefsun.com/


Altan Alkan http://www.uluhaber.com/index.php?sayfa=yazardetay&id=12


Sibel Erzincan http://sibelintarifdefteri.blogspot.com/


Ersin Pek http://erspek.blogspot.com/



2 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

aaa sen vardın sanki .) özlemişim kızım seni

NlyStyle dedi ki...

stil direktörü; bende özledim canım yaa