4 Eylül 2011 Pazar

Palma De Mallorca.....

Düğünümüzün 10 gün sonrasında çıktığımız Balayımızı İspanya'nın Mayorka adasında geçirdik. Seçimimizde yanılmamıştık ve harika bir 8 gün bizi bekliyordu. Muhteşem denizi harika atmosferiyle dolu dolu süper bi balayı tatili geçirdik. Otelimiz Mayorka adasının Magalluf bölgesinde idi. Öncelikle Palma'ya uzakmı diye telaşlanırken muhteşem bir yer olduğunu gördüğümüzde içimize sular serpildi. Genellikle İngilizlerin tercih ettiği tatil bölgesi olan Mallorca adası görülmeye değer özel bi yer.






Picnik collage




Sahil, kum, güneş güzel olsada tarihi dokuyu da incelemeden gelmek istemedik ve şehir merkezi olan Palma yı ziyaret ettik. Ve orada İspanya'da olduğumu hisettim Magalluf ta karşılaşmadığım İspanyollarla orada karşılaştık. Denizi tepeden gören Palma Katedralini gezip dar sokaklardaki İspanyol meyhanesinde Flamenko dansı eşliğinde İspanya'ya özgü bir içki olan Sangrialarımızı yudumladık...( tarifi çok yakında yayınlanacaktır)



Picnik collage2



Adamlar işi biliyor demeden edemeyeceğim turistik bölgeye harika bir tesis yapmışlar. Katmandu adlı yer fotoğrafta görüldüğü üzere dıştan insanın ilgisini çekiyor çünkü, ters yüz olmuş dış görüntüsü ve bahçesindeki envai çeşit bitkisiyle dışı cafe içi deneysel bir eğlenceli bilim merkezi kıvamında. Turistik bölgede ne alaka diye düşünüpte ülkemizde hiç rastlamadığımız tarzda bi yer içine girince insanın kendini unuttuğu bi yer. İsterseniz büyücü makinada falınıza baktırıyorsunuz isterseniz canlı kısa film izliyorsunuz. Saatlerce Katmandu yu keşfettikten sonra bahçesinde birşeyler atıştırıp hemen bu güzellikle fotoğraflanıyoruz.


Picnik collage3




Gece hayatının çılgınca olduğu Mallorca Magalluf da alışveriş yapıp bol bol gezdik doğayla içiçe eğlencede sınır tanımayan Magalluf bize burası böyle ise Ibıza yı tahmin bile edemiyorum dedirtti. BMC'ye Tiesto gelirde biz gitmezmiyiz sevgilinin yoğun isteği üzerine Tiesto'ya gidildi ve keyifli bir gece geçirildi.





Picnik collage4




Balayı mekanı arayanlara tavsiyem Mayorka adası yaz ayları için harika bir seçenek. Bahar aylarında denize girilemeyebilir ısı derecesi biraz düşük. Biz çok sevdik ve kısmet olur ise yine gitmeyi düşünüyoruz...



4 yorum:

Did Dans La Mode dedi ki...

Harika fotolarr canımm... Ben de balayında Mayorkaya gittiğim için fotolara nasıl keyifle baktığımı tahmin edersin. Mutluluklar diliyorum çook öptümm :)

madammoda dedi ki...

Tatlim fotolar harika, muhtesem bi balayi olmustur eminim, ben bile 2. balayi yapmak istedim bak simdi ;))
Bu arada sangriayi ben de icmistim, super bir icki ozellikle ev partileri icin ;))

songül dedi ki...

Fotolar harika tabi içinde sen olunca daha bi güzel olmuş . dünya güzüyla bizede kısmet olsun inşallah oraları görmek:))

NlyStyle dedi ki...

did dans la mode; teşekkürler öylemi? tahmin edebiliyorum canım...saol tatlım çok öpüyorum...
madammoda; teşekkür ederim canım, tavsiye ederim bencede 2. bir balayı için kaçırma:))
songül; saol kuzum benim inşallah hatta birlikte gidelim:)))