5 Mart 2012 Pazartesi

Fatima Lopes’den kışkırtıcı koleksiyon!


Paris Fashion Week’in açılışını 28 Şubat günü “A Fleur de Peau” adlı Sonbahar/Kış 2012-2013 koleksiyonuyla yapan Fatima Lopes, L’Hotel National des Invalides’de gerçekleştirilen defilesiyle büyük beğeni topladı.





Moda çevrelerinin merakla beklediği Paris Fashion Week, L’Hotel National des Invalides’de gerçekleştirilen Fatima Lopes defilesiyle başladı. İnsan vücudu ve sistemlerinden ilham alarak hazırladığı koleksiyonu, savaşlarda yaralanan askerler için inşa edilmiş olan, Paris’in en görkemli binalarından L’Hotel National des Invalides’da sergileyen Lopes, büyük beğeni topladı.





Bu sezon, insan vücudunun morfolojisinden yola çıkan Fatima Lopes, vücudu bir oyun alanı haline getirerek farklı formlara vurgu yapmayı seçti: Omuzlar ve beller dar, boylar uzun olarak yorumlandı ve kıyafetler ikinci bir deri hissi uyandıracak şekilde tasarlandı. Lopes, vücut oranlarını tersyüz ederek kadın siluetini daha keskin çizgilerle ortaya çıkarıyor. İnsan omurgasından esinlenen desenler ve deri detayları , nüde tonları, kan kırmızısı ve siyahlarla zenginleşiyor; dolaşım sistemini andıran baskılar işe vücudun içine dair detaylar dışarı taşınıyor. Bedenin tuhaflığının altını çizen asimetrik etekler, kenarı drapeli pantolon ve ceketlerle koleksiyon, bir çıplaklık illüzyonu yaratarak Fatima Lopes’in koleksiyonunu taçlandırıyor.




Hiç yorum yok: