5 Şubat 2013 Salı

SWAROVSKI 2013 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu


Markalar dünyasının vazgeçilmez değerlerinden biri olan, hassas kesim kristalde dünya lideri Swarovski bizleri egzotik bir yolculuğa çıkartıyor. Hedefimiz: Latin Amerika. Kreatif Direktörümüz Nathalie Colin yeni koleksiyonu şöyle açıklıyor: “Yoğun yaratıcılık enerjisi ve yaşam sevinci keşfettiğim Brezilya ve Meksika seyahatlerim üzerimde güçlü bir etki yaratmıştı. Yeni koleksiyonda bu ülkelerin iyimserliğini yansıtarak bizleri Avrupayı saran melankoli havasından biraz uzaklaştırmak istedim.”



Tropical Paradise koleksiyonu Güney Amerika’nın çeşitliliğinden, canlılık ve neşesinden ilham aldı. Yolculuğumuza Rio de Janeiro’nun efsane karnavalının coşku dolu atmosferiyle başlıyoruz ve Amazon ormanının otantik ve doğal evrenine doğru ilerliyoruz. Zengin bitki ve hayvan yaşamının göz alıcı renkleri kuşkusuz koleksiyonun en önemli esin kaynağı. Bu büyüleyici doğal yaşam, İnka medeniyetlerinin mirası ve gizemi ve kayıp şehirlerin mimari güzellikleriyle birlikte 2013 İlkbahar/Yaz koleksiyonunun arka planını oluşturuyor. Ve yolculuğumuza kıtanın diğer ucundaki, coşkunun ve ihtişamın krallığı Acapulco’da son veriyoruz.


Swarovski imzası taşıyan Pointiage®, façetalama, ve pavé yerleştirme gibi teknikler koleksiyonun genelinde göze çarpıyor. Bunun yanı sıra deri, farklı metallerden zincir, kauçuk ve örme ip ya da pamuk kordon gibi malzemeler kullanılarak tasarımlara farklılık getirildi.
Tropical Paradise ruhunu canlı tonlardan oluşan geniş bir renk yelpazesi yansıtıyor. Yeşilin farklı tonları tropik bir ormanın verimli bitki örtüsünü hatırlatıyor. Fuşya bu koleksiyonun simgesel öğesini oluşturan orkide çiçeğine haz duygusunu harekete geçiren çekiciliğini verirken, turkuaz tonları Acapulco denizlerinin tertemiz sularını temsil ediyor.
Koleksiyondaki gösterişli, büyük boy tasarımlarda kristal cömertçe kullanılarak cüretkar bir tarz yakalandı.  Bu koleksiyonda kristal, egzotik böceklerden, cennet kuşlarına ve palmiye ağaçlarına farklı dönüşümlerden geçiyor. Yusufçukların ve pembe flamingoların yanında sevimli böcekler beliriyor. Daha sıra dışı tasarımlardan hoşlananlar için kuru kafalar, acı kırmızı biberler ve kristallerle süslenen charm’lar 2013 yazının en coşkulu habercileri.




Koleksiyonun en kendine has parçası iri tasarımıyla Tangara önlük kolye. Yapımında Swarovski’ye özel Pointiage® tekniği kullanılan, tamamı el işçiliği bu parça, zarif kesimli geometrik kristalleriyle tropik bir çiçek dürbünü güzelliğinde. Kolyenin karmaşık tasarımı kayıp bir şehrin mimarisini çağrıştırıyor. Mor ve beyaz renklerle ile vurgulanan Fuchsia ve Lagoon Blue kristaller ise nadir bulunan bir cennet kuşunu ya da egzotik bir çiçeği hatırlatıyor.

Güney Amerika’da gücün ve doğurganlığın simgesi olan böcek şeklindeki büyüleyici ve göz kamaştırıcı Translucent kolye ucu Amazon savaşçılarının tılsımlarını andırıyor. Özel Pointiage® tekniğiyle süslenmiş gövdesi, kanatları temsil eden iki büyük kesme kristalle mükemmel bir uyum içerisinde sonsuz ışıltılar yayıyor. İnce el işçiliği ile şekillendirilen böceğin duyargaları Swarovski’nin mükemmelliğe ve hassasiyete verdiği önemin bir göstergesi. Kenarları ve alt yüzü façetalanan Moonshine yüzükte de aynı hassasiyeti görmek mümkün. Hangi açıdan bakılırsa bakılsın ışıltılar saçan bu göz alıcı parça güzelliğiyle baş döndürüyor.

Kristal bir fincan zinciri ve renkli pamuk iplikler kullanılan Torpedo bileklik kuru kafa şeklinde tılsımlarla süslendi. Bu son moda bileklik elde örüldü ve Brezilya’nın el yapımı bileklik geleneğine bir gönderme. Gerçeğine inanılmaz derecede benzeyen Tilly yusufçuğun her an uçmaya hazır bir hali var. İçinde şiirselliği de barındıran bu gerçekçilik Pointiage® sanatı ustalarının kusursuz el becerilerinin sayesinde elde ediliyor.  Bu ustaların böyle bir zarafete sahip kanatlar yaratabilmelerinin sırrı, ışıltılı şeffaf kristalleri metalik taban üzerine yerleştirmeleri.




Işıltılı kesme kristaller, ufak inci kaboşonlarla birlikte İnka kültürünün motiflerine hayat veriyor. Beyaz ya da Lagoon Blue kauçuktan Triumphal kelepçe bileklik üzerinde bu birliktelik soyut bir çiçeğe dönüştü. Acapulco geceleri düşünülerek tasarlanan bu parça tek ya da ikili olarak kullanılabilir.

Gerçek anlamda çağdaş bir sanat eseri olan Texture önlük kolye, kristal ve tekstili bir araya getiriyor. Balta girmemiş ormanlardan esinlenen Swarovski’nin özel baskılı derisi üzerine yeşil, mor, Fuchsia ve Lagoon Blue renginde kristallerle yaprak motifleri işlendi. Böylelikle kolye, kesme kristal süslemeler ve gümüş zincir örgülerle bezenmiş soyut bir tasarıma dönüştü. Gelişmiş bir el işçiliği gerektiren bu parça kabile şeflerinin kullandığı rengarenk kuş tüyleri ve değerli taşlarla süslenen görkemli takıları hatırlatıyor.

Trema kelepçe bileklik farklı malzeme ve tekniklerin çarpıcı biçimde birarada getirildiği göz alıcı bir parça. Bileklikte kullanılan altın rengi kabartmalı deri, yılan derisine mükemmel bir benzerlik gösteriyor. Üzeri özel Pointiage® tekniği ile işlenmiş, yüzeye yerleştirilen muazzam bir kesme kristal bilekliğin odak noktasını oluşturuyor. Cüretkar ve tarz sahibi, bu büyük boy bileklik Ipanema’nın jet sosyete partilerinin vazgeçilmezi olacak.

Trema yüzük cömert orantıları, yuvarlak hatları ve beyaz ve berrak kristallerin yarattığı zıtlıkla bilekliği mükemmel şekilde tamamlıyor. Bir Swarovski klasiği olarak nitelendirilen bu tasarım her yeni koleksiyonda yeniden yorumlanır. Burada bir aynalı küre şeklinde ve tam anlamıyla göz kamaştırıcı.




Tropical kolye tasarımında ilk göze çarpan irili ufaklı, iç içe geçmiş abartılı zincirler... Özel Light Turquoise tonu da dahil olmak üzere farklı renk, şekil ve boylarda kristaller eşliğinde göz kamaştırıcı asimetrik bir motif oluşturuyorlar.  Bu sıra dışı parça süslediği boyunlarda zengin ışıltılarıyla tüm dikkatleri üzerine çekecek.

2013 yazının modasını mükemmel şekilde yansıtan bu koleksiyon modernlik vurgusu katılmış şık, zarif ve duygusal bir kadınsılığı ifade ediyor. Swarovski, Tropical Paradise koleksiyonunda kültürel referansların ve çağdaş etkilerin hünerli bir karışımını, Swarovski’nin benzersiz tarz ve uzmanlığıyla bir araya getiren parçalar sunuyor.







1 yorum:

..trend Pınar'ı.. dedi ki...

hepsi mi harika olur! yurtdışına her gidişimde mağazalarında kaybolduğum için ev lacivert kutu dolu ama değer ;)