27 Ağustos 2013 Salı

Liu Jo 2013 Sonbahar/Kış Koleksiyonu İki Temadan İlham Alıyor

  BLACK&WHITE ... AND COLORS
“Zıt kutuplar daima birbirini çeker” fikrinden esinlenerek, keskin kontrastlar minimalizmin etkisi altına giriyor. Siyah ve beyazın birleşimi etkileyici bir görüntü ortaya çıkartıyor. Bu temada; çift renkli kumaşlar, çizgiler, puantiyeler, grafik çiçek desenleri, siyah-beyaz jakar ve dantel detayları ve damask ön plana çıkıyor.


Dış giyimde retro dokunuşu var. Özel dikişli çizgiler ve detaylar 50’lerin couture tarzını hatırlatıyor. Bu temada damask,  astragan ve eko deri detaylı viskoz krepler, streç jakarlar, streç gabardinler, baskılı jarseler kullanılıyor. Pantolonlar düz kesim olarak karşımıza çıkıyor. Kalem etekler vücudu sarıyor ve kadınsı silüeti ortaya çıkartıyor. Tüm kıyafetler taş düğme, broş, taş veya işleme detaylarıyla süsleniyor.









Trikolarda birçok farklı yün kullanılıyor: Mohair, Alpaka, kaşmir ve baskılar kontrast çizgiler yaratıyor. Farklı dokuların bir arada kullanılması, trikolara oldukça sofistike bir hava katıyor.


Siyah-beyaz ve tüvit, 50’lerin kumaşlarına ve renklerine atıfta bulunuyor. 50’lerin twin-set kullanımı ise bu sezonun patlayan trendlerinden oluyor. Örme kabanlar, kroşe ve iplik detaylarıyla zenginleştiriliyor. Feminen ve vücudu saran elbiselerle birlikte kombinlenen oversize örme kabanlar, feminenlik ve rahatlığı birleştirip farklı bir doku yaratıyor.
Boncuk, zincir ve taş düğme detayları tasarımları feminenleştiriyor.
Temanın renkleri: Siyah&Beyaz, lipgloss, gece mavisi, elektrik mavisi ve yeşil.


NEW SENSUAL FEMME (soiree capsule) or NEW SENSUAL WOMAN or NOUVELLE FEMME SENSUELLE


Geleneksel maskülen kumaşlar yeni tekniklerle bezeniyor ve ultra feminen bir kadın yaratılıyor. Mikro işlemeli kürkler, eko kuzu derisi ceketler, taşlı ve altın zincir detaylı naylon montlar bu temanın baş rölünü üstleniyor.
Bu kış gardırobumuzun anahtar parçası kabanlar! Kıvırcık yün, eko deri, goblen, jakar kumaşlarıyla kabanlar kışa damgasını vuruyor.
Trendy şortlar farklı kumaş seçenekleriyle kış sezonunda da yer almaya devam ediyor. Elbise ve bluzlarda; işleme, tül, saçak, lurex ve dantel detayları göze çarpıyor. Bir klasik olan siyah, uçuk pembenin dokunuşuyla yumuşaklık kazanıyor.

Trikolarda; mozaik, dantel kroşe ve petek uçlar göze çarpan detaylar arasında. Örgü kumaşlar dantel ve eko deri ile birleşiyor. Kaşmir ve lurex, çizgili dokularda ve baskılı tasarımlarda karşımıza çıkıyor. Soiree Capsule temasında; ince silüeti ortaya çıkaran elegan ve feminen elbiseler, X-large hırka ve kazaklarla tamamlanıyor. Bu temada da elbiselere siyah ve pudra pembesi renkleri hakim. Küçük çıtçıtlar, broşlar ve kemerler ile tasarımlara hareket kazandırılıyor.

Temanın renk paleti oldukça geniş. Kahve tonları ve nötr renklerin yanısıra mor, pembe ve kiraz kırmızısı gibi canlı renkler tasarımlarda yer alıyor.
Trikolarda; taba, mor yakut ve gri tonlarının; canlı mor ve mavi tonlarıyla tamamlandığı görülüyor. Bu renk kombinleri toprak tonlarıyla da son derece uyumlu.

 













Hiç yorum yok: