23 Ağustos 2013 Cuma

Swarovski by Shourouk Koleksiyonu


 Işıltılarla dolup taşan yeni “Secret Treasures” koleksiyonu 2023/14 Sonbahar/Kış sezonunda sizleri büyülü İpek Yolunu aşıp içinden geçtiği Çin, Himalayalar, Hindistan ve Venedik gibi diyarlardan esinlenen bir yolculuğa çıkartacak. İpek, takı ve obje yapımında kullanılan değerli ve geleneksel el sanatlarına göndermeler taşıyan parçaların birer yıldız gibi parladığı bu efsanevi yolculuk için Nathalie Colin’in esin kaynağı kendi seyahatleri ve kaşif Alexandra David-Néel’in anıları oldu.












Ancak bunların da ötesinde Kreatif Direktör, ilk defa, Swarovski evreni için kendi vizyonunu sunmak üzere ünlü bir takı tasarımcısını davet etti. Yetenekli Shourouk “Secret Treasures” seyahat programının sayfalarına bir göz gezdirdikten sonra Hindistan’da bir durak noktasından ilham alarak kapsül seri “Swarovski by Shourouk”u yarattı. Nathalie Colin “Tasarımcı Shourouk’u seçmemin nedeni tarzının benzersiz, yenilikçi, kadınsı, zengin, renkli ve göz alıcı olması. “Secret Treasures” koleksiyonunun güçlü yanları da tam olarak bunlar” diye açıklıyor. Colin, “Ayrıca, Shourouk kendi koleksiyonlarında Swarovski kristallerini her zaman kullanmıştır, bu yüzden bu mükemmel bir eşleşme. Ve Shourouk’un Mihracelerin takılarından esinlenen dünyası ‘Secret Treasures’ koleksiyonumuzun ruhuyla mükemmel uyum sağlıyor” diye de ekliyor.




Tasarımlarında ihtişamı ve barok tarzı bir arada yansıtan Shourouk’un Oryantal konusundaki üstün zevki kendi kreasyonlarında da kullandığı Swarovski kristali ile birleşince ünlü tasarımcı bir olasılıklar evrenine doğru keyifli bir dalış yapıyor. “Hindistan sonsuz bir esin kaynağı. Hint prenslerinin mücevherlerinin karmaşık ayrıntılarını ve zengin renklerini çağdaş bir yaklaşımla yorumlamak büyüleyici bir deneyimdi” diyen tasarımcı koleksiyon için siyah, gri, kahverengi ve saten kristallerle bezenmiş görkemli bir kolye hazırladı. Bükümlü, kalın bir ipek kordon üzerine yerleştirilen kolye göz alıcı boyutlarına rağmen Alcantara® eklemeler üzerine dizilmiş navette, damla ve parlak kesim kristalleriyle esnekliğini koruyor ve önlük kolye şeklinde göğüs çizgisinin üzerinde zarifçe duruyor. Koleksiyonun en önemli parçalarından olan bu kolyeye bir broş, bir çift damla küpe ve Shourouk’un vintage takılara olan ilgisini ve keskin hayal gücünü yansıtan rutenyum kaplama büyük bir kelepçe bileklik eşlik ediyor. “Klasik bir dokunuş katmak için Jet Hematite, berrak kristal ve Silver Night Emerald gibi renklerle çalışmayı tercih ettik.” Bu takılar Fuchsia Pink gibi Hindistan’ın canlı renklerinden ilham aldı. Bu renk bir broş, bir çift küpe, kolye uçları ve farklı renklerde kristallerden çiçeklerle süslenmiş bileklikler üzerinde görülebilir. “Bu koleksiyon Hindistan’da çağdaş bir ‘dur
ak yeri,’ Mihracelerin ihtişamına bir övgü, ancak çağdaş ve herkesin kullanabileceği takılara dönüşmüş olarak.”





Kristal ustalarının teknik becerisinin uzak ülkelerin geleneklerinden ve ihtişamından ilham alarak Swarovski’nin benzersiz uzmanlığını sihir ile buluşturduğu bir seyahat günlüğü.





Hiç yorum yok: