28 Nisan 2014 Pazartesi

Çilekli Magnolia/Strawberry Magnolia

Yaz deyince aklıma çilek ve magnolia ikilisinin enfes baş döndüren uyumu gelir.. Ve ayaklarım yerden kesilir. Kendim çok sevdiğim için midir bilinmez:)) kremalı meyveli tatlılar evimde, soframda konuklarıma mutlaka sunulur. Kremalı tariflerimin başında da NewYork Stil puding Magnolia gelir. Birçok dostumun bu aralar Çilekli Magnolia tarifi için beklediğini bilerek önceliği bu güzele veriyorum...





Malzemeler:

1 Litre Süt
2,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 kutu krema
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım kilo çilek
2 paket yulaflı bisküvi





Yapılışı:

Süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısı eklenerek kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Tavsiyem, ocak başından ayrılmayın heran dibine tutabilir:))Kaynamaya yakın vanilyamızı ekliyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra 1 kutu kremayı ekleyip çırpıyoruz. Elde edilen krema topaklanma yaptı ise blender ile çırparak pürüzsüzleştirelim. 
2 paket yulaflı bisküvilerimizi rondodan geçirip ince un kıvamına getirip çilekleri ince ince dilimleyelim. Kasemizin alt tabanına bisküvi ununu ince bir sıra döküp bastırarak düzeltelim üzerine bir kat çilek sıralayıp üzerine elde edilen kremamızı koyalım birkez daha aynı işlemi yapıp en üste bisküvi ve çileklerle süsleyip soğumaya bırakalım. Yaklaşık 7 saat dolapta beklenmeli, ve yenmeden 1 gün önce yapılması tavsiye edilir.





Afiyetler Olsun....







Hiç yorum yok: