25 Eylül 2014 Perşembe

Pofuduk Pişi Tarifim

Farkındayım uzun bir süredir blogumu, stil köşemi ve mutfağım köşemi biraz boşladım, hatta çok çok uzun zamandır tarif paylaşımında bulunmuyorum. Yaptıklarımı fotoğraflayana kadar hüpletmek daha cazip geliyor. Blogger olmak zor zanaat fotoğraflamak onlarla ince ince oynamak ve yazmaya koyulmak. Bu aralar beni mazur görün ... yoğun ve yorgunum:))

Geçen hafta burnuma pişi kokuları gelerek uyandım. Ortada koku moku yok tabi canım istedi ya. Hemmen yapmaya koyuldum ve mis gibi sıcacık  pişileri mideye indirdim. 





Yapımı oldukça pratik ve yağda kızarmasına rağmen yağ çekmeyen pofuduk pişi tarifini benim gibi hamur işi severlere sabah kahvaltıları için tavsiye ederim...

Malzemeler:

3 su bardağı un,
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz,
Kızartmak için sıvı yağ,
Dilerseniz peynirli, kıymalı, patatesli harç hazırlayabilirsiniz. Ben bir kısmını peynirli , bir kısmını sade yaptım nutella için. 


Tarifi:

     Un, tuz ve mayayı karıştırıp içine yavaş yavaş suyu ekleyerek karıştıralım. Hamurun toparlanmaya başlaması için karıştırıp yoğuralım. Toparlanan hamuru üzerine un serperek üzerine bir bez örterek dinlenmeye bırakalım. 30 dakika dinlenen hamurdan  parçalar koparıp dilediğiniz şekilde büyük veya küçük ince veya kalın, size kalmış, alıp iç harcını koyalım boş yapılacak ise boş bırakıp, un serpilen bir kabın üzerine dizelim yağ iyice kızınca önlü arkalı kızartalım. 

       Pratik ve Leziz hamurlarımız hazır....


       Afiyetler Olsun...





Hiç yorum yok: