15 Kasım 2014 Cumartesi

Bebeğimi Beklerken

Evet istediğimiz ve beklediğimiz şey gerçekleşmişti bebeğimiz bize göz kırpmış ve heyecandan kalbimizi pırpır attırmıştı. Bunun yanında şaşkınlık, heyecan ve endişe de sarmıştı içimizi. Ne yapmalı? Nasıl bir plan uygulamalıydım? Neler yeyip, içmeli? Neler yememeliydim? Öncelikle planladığımız NewYork ve Kuba seyahatlerimizi iptal ederek bu duruma evimde daha iyi hazırlanıp düzene koyacağımı düşünerek başladık. Bu minik mucizeye faydalı olabilmek için birçok şeyi bir kenara bıraktım ve önce beslenme düzenimi oluşturdum. Sıksık azaz beslenmek hiç bana göre değildir, hep 3 öğünde herşeyi yeyivermeyi pek bir sevmişimdir. Fakat bu bebiş için alışkanlıklarımı tamamıyle değiştirdim.


20141115_180314




Öncelikle Hayatımdan uzun süreliğine bebeğime zarar verecek gıdaları çıkardım. Bunlar neler? daha uzun ve bol içerikli başka bir postumda yazacağım. Şimdi günlük rutinim ve bebeğimi beklerken neler yapıyorum bebek bekleyen ve plan yapanlara minik notlar: 

*Doktorumun ilk tavsiyesi olan bol su içme olayını kocaman kavanoz bardaklarla halettim ki beni bilen bilir iyi su içerim bu 2 ile çarpıldı ve arıtılmış suyumu yanımdan hiç eksik etmedim, etmiyorum. Normal doğum yapmayı planlayanlar için ise bol su muhakkak tüketilmeli.

* Bebeğim bize ilk sinyalleri vermeye başladığında her kadında olduğu gibi bende de hemen bir panik acabalar soru işaretleri olmadı değil. Fazla kilolar, çatlaklar, selülitler ve değişen vücut doğum sonrası toparlanacak mı? telaşıyla sıkılaştırıcı krem arayışlarına başladım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki o çok övgüyle söz edilen sıkılaştırıcı çatlak kremleri Kanada sağlık yasasından tam not alamayıp ülke içinde satışları yasak olman ürünler. Türkiye'de fahiş fiyatlara o ürünleri alacağınıza doğal yağlar kullanmanızı tavsiye ederim. Doktorumuzun da önerisi ile . 3. ayım itibariyle Palmer's Cocoa Butter Formula ve Cocoa Butter Tummy Butter kremlerine başladım. Şimdilik bir sıkıntı yok umarım sonuçda iyi olur. 

Ekran Alıntısı13


*Evet bebeğimi beklerken ilk günden bu yana günlük tutuyorum. Kilomu bebeğimin gelişimini ve yaşadıklarımızı, hissettiklerimizi ona anlatmak ve bu güzel günleri anılaştırmak harika bir duygu. Tavsiye ederim. Doktorumuz ve psikologumuz anne için yazmanın ve paylaşmanın duygusal olarak anne adayını rahatlattığını ve bebeği de olumlu etkilediğini söylüyorlar.

*Gebelik öncesi başladığım Folik asit+Vitamin takviyem ise eşimin uzun incelemeleri ve araştırmaları sonucunda fotoğrafta görmüş olduğunuz bu harika ürün olan Femmed Grossesse tamamen organik ve bitki özlü. Çok memununum. Mide bulantısı, yorgunluk herhangi birşey yaşatmadı bana keşke Türkiye'de de olsa Yurtdışından getirtme şansınız olursa lütfen kullanın gerçekten harika bir ürün. Gebelik öncesi, sonrası ve o dönem için inanılmaz yardımcı.

* Ve tabiki sütüm. Normalde sütle hiç aram yoktur. İlk zamanlarda da pek bi zorlandım içme konusunda. Fakat miniğimiz için mecburdum ve bardak ölçümü biraz büyüterek bunu günde 2 büyük bardak sabah ve gece olmak üzere hallettim. 


Ekran Alıntısı12


Şimdilik aklıma gelen minik notlarım bu kadar. Bebek bekleyen, benim gibi ilk zamanlarında şaşkına dönüp, ne yapmalıyım? telaşına girenlere tavsiyelerim devam edecek...

Sevgiler...


1 yorum:

Sade Bir Yaşam dedi ki...

Sağlıkla hayırla gelsin minik kız, bende 27. haftamdayım bir prensesim olacak inşallah benim de :') Hem günlük tutup hem blog yazmaya çalıştım, uğramak isterseniz gozdeanne.com
Sevgiyle ^.^