5 Mayıs 2017 Cuma

Met Gala 2017'de H&M Kırmızı Halıdaydı...

Met Gala 2017’de H&M; Nicki Minaj, Future, Ashley Graham, Joe Jonas, Jourdan Dunn, Sasha Lane ve Stella Maxwell ile kırmızı halıdaydı.

Kostüm Enstitüsünün bu yılki sergisi ve aynı zamanda MET Gala’nın teması olan ‘’Rei Kawakubo/Comme des Garçon: Arada kalanların sanatı’’ için H&M tasarım ekibi her biri kendine özgü kostümler yarattı. Tasarımlar, Kawakubo’nun sık sık kullandığı bazı temalara yer verdi. Dekonstrüksiyon, tersine döndürülen gelenek, asimetri, iri fiyonkların, puantiyelerin, çiçeklerin çekici havası ile birleştirildi. Bu yıl Met Gala’ya üçüncü kez katılan H&M için bu yılın teması özellikle keyif verici oldu. H&M Comme des Garçons ile 2008 senesinde tasarımcı işbirliği gerçekleştirmişti. 









“Günümüz modasının en ilham veren ve etki yaratan tasarımcıları olan Rei Kawakubo/Comme des Garçons’dan esinlenen bu görünümleri yaratmak bizim için bir onurdu. Her H&M kostümü özel olarak tasarlandı. Tasarımlar yaratılırken Kawakubo’nın kreatif dünyası ve konuklarımın stilleri ön plandaydı.’’ diyor H&M Tasarım Başkanı ve Kreatif Direktör Pernilla Wohlfart. 

“H&M ile olan işbirliğim eşsiz bir deneyim oldu. Benim için yarattıkları tasarım benim için çok özel. Herkesle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. H&M tasarım ekibiyle birlikte temayı özümseyerek bir şey yarattık. Kawakubo’nun yüzünden tutun bu dramatik uzun kuyruğa, her şeyiyle çok ilham verici oldu!’’ diyor Nicki Minaj

“İlk Met Gala tecrübem için H&M ile bir arada olmak harika bir deneyim oldu. Bu işbirliğinin her aşamasından çok keyif aldım ve elbisemi göstermek için sabırsızlanıyorum. Tam hayal ettiğim şey ortaya çıktı!’’ diyor Ashley Graham. 

“Her zaman severek H&M giyen birisiyim. Ve bu sadece bana özel kıyafeti benim için yaratmış olmaları inanılmaz bir deneyim oldu. Böyle özel bir gece için çok şık ama aynı zamanda rahat, çabasız bir görüntü yarattılar.’’ diyor Joe Jonas.

Nicki Minaj, göz kamaştıran uzun bir kuyruğa sahip, siyah bir elbise giydi. Uzun tül kuyruğun üzerinde siyah güller işliydi. Önü tamamen açık elbisenin üst kısmı ise siyah ipek saten bir korse formundaydı. Tek omzu açık kimono korsenin belinde üzerinde Kawakubo’nun resmi olan çarpıcı bir kemer yer aldı. Tül kuyruk siyah ve kırmızı şeritlerle ve Swarowski kristalleriyle süslüydü.

Future, organic ipek, TENCEL® ve yünden yapılan dar kesim bir smokin giydi. Smokinin sırtında elle işlenmiş siyah bir kafatası ve kırmızı Swarowski kristaller işlenmiş bir kalp var. Future smokinin içine koyu lacivert ipek bir gömlek giydi ve ipek bir papyon taktı.  




Ashley Graham Kawakubo’nun kıyafetlerin iç yapılarını ortaya serme ilgisinden ilham alan bir korse elbise giydi. Kırık beyaz korseye, dikim aşamasındaymış gibi dekonstrüktif bir görünüm verildi. İri organza tüller ve fırfırlarla süslenmiş, ve ön kısmı iri zımbalarla birleşen gösterişli kırmızı etek korsenin hemen altında başlıyordu.

Jourdan Dunn da dekonstrüktif temaya uygun bir elbise giydi. Üst kısmı ipek tafta bir gömlek alt kısmı ile lacivert şeritli bir takım elbise kumaşını andıran etek asimetrik şekilde parçalanmış ve uzatılmıştı.

Sasha Lane Kawakubo’nun temel motiflerinden biri olan puantiyeler ile süslenmiş, şeffaf tülden, siyah bir elbise giydi. İri puantiyelerin yer aldığı etek kısmı kabarık ve parıltılı, volanlı tülden, straplez üst kısmı ise Swarowski kristalleriyle işlenmişti. Etekteki muzip iri noktalar kadife ve rafyadandı. 

Joe Jonas ipek saten, İtalyan kesim kırmızı bir takım giydi. Takımın yüzde 100 organik siyah ipek gömleği, pantolonun yanlarındaki siyah şeritlerle ve siyah papyonla uyumluydu.




Stella Maxwell organik ipek şifondan, incilerle kaplı beyaz bir elbise giydi. Gerdanlık olarak başlayan, sırt kısmı açıkta bırakan, göğüs kısmında birleşen ve elbisenin etek kısmına doğru akan bir dizi inci sürekli hareket halinde bir görüntü yarattı.






Hiç yorum yok: