26 Ağustos 2010 Perşembe

Postdam- Berlin


Potsdam, 1918 yılına kadar Prusya krallarının eski residansı olarak bilinir. Berlin Brandenburg metropolitan alanının bir parçasıdır. Şehir, birbirleriyle birleşen gölleri ve biricik kültürel manzaralarıyla özellik kazanır. Özellikle parkları ve Sanssouci sarayı, Almanya'daki en geniş dünya miras listesindedir. Aynı zamanda Adolf Hitlerin 2. dünya savaşını yönettiği yerdir.


Picnik collage
Kısa bir tarihçeden sonra gelelim benim gözlemlerime, Berlin şehir merkezine 45 dakika mesafede şirin bir yer olan Postdam, tarihi binaları , doğal güzellikleri, turistik merkezi olan cafeler caddesi ve minik butikleriyle görülmeye değer biryer. Berlin'e gidipte bu güzellikleri görmeden gelmeyin.
Devasa büyüklükteki Sanssouci sarayı alan olarak oldukça geniş içinde birçok şeyi barındırıyor. Görüntüsü uzaktan göz kamaştırıcı, yakından rüya gibi. Arkasında bulunan Postdam Üniversitesi ise üzerindeki insan figürleri ile ürkütücü bir güzellik taşıyor. ( o gece uyuyamadım söyleyim:))

Picnik collage1
Brandenburg kapısını anımsatan kapısından geçip cafeler caddesinde enfes alman kremasıyla yapılmış (sahne) kahvenizi yudumlarken çilekli pastalarından veya kremalı berlinerlerinden de muhakkak tadın. Alışveriş için birkaç marka mağaza ve butikler var. H&M lerden başım dönmüş vaziyette Leonardo'ya doğru yol alırken (çok cici Leonardo çeyizliklerim oldu)
Postdam gezim özet şeklinde böyle.
Bu arada Molped ailesine ve basın sorumlusuna güzel hediyelerinden ötürü teşekkür ediyorum. En kısa zamanda bu konuyla ilgili yeni bir post gireceğim.

3 yorum:

Doorstepping dedi ki...

Çok iyi bir rehber post oldu. H&M ganimetlerini bekliyorum :)

Stil Direktoru dedi ki...

Özlemişim seni canım gez güzelce sevgiler

NlyStyle dedi ki...

doorstepping; teşekkürler en yakın zamanda..
stil direktörü; bende şekercim ya geldim artık..