6 Şubat 2012 Pazartesi

Park Bravo Group Inglot 14 Şubata Özel Gece Makyajı Önerileri ve Makyör Osman Vertop'tan Makyaj Teknikleri -I



4 Şubat Cumartesi günü 14 Şubata özel  gece makyajı çekimleri için Inglot Armada mağazası kapılarını Nlystyle.com için açtı. Park Bravo Grup halkla ilişkiler ve müşteri temsilcilerinin ilgi ve alakalarıyla, Mağaza Müdürü Murat Özbaş'ın yardımlarıyla Inglot'un Profesyonel Makyörü Osman Vertop ile güzel bir gün geçirdik. Sizler için 3 saatlik makyaj seansı, makyaj eğitim ve tekniklerini görüştük. 2012 İlkbahar yaz sezon makyaj trendleri neler? Doğru makyaj yapımı ve teknikleri neler? 14 Şubat Sevgililer günü adı altında Nişan Düğün vs. gibi özel günler makyajı nasıl olmalı? bunlara değindik. Ve Osman beyden çok özel makyaj tüyoları aldık.


IMG_1767


"2012 İlkbahar Yaz makyaj tonları genellikle buz mavileri, buz pembeleri ve mürdüm tonları ağırlıklı. Dudaklarda ise koyu tonlar özellikle koyu kahveler, siyahlar oldukça fazla kullanılıyor. Bu sezonun trendy dudakların gözlerden daha ön planda olması. Modern batılı kadın görüntüsü siyah rocker dudaklarda saklı "diyor Osman Vertop.


IMG_1770



Kalıcı ve İyi bir makyaj nasıl yapılmalıdır?

Cilt under make up bazı ile temizlendikten sonra makyaja hazırlanır. Nemlendirici ve baz kullanımlarında bayanlar parmaklarıyla kullanmayı tercih etseler de asıl olan fırça ile uygulanmasıdır. Kalıcı bir makyaj için fondöten altına baz makyajın olmazsa olmazıdır. Fondöten seçimi de bir o kadar önemlidir. Inglot YSM serisi (benim gibi karma ciltlere sahip bayanlar için) tercih edilen bir seridir. Fırçaların önemine vurgulama yapan Osman bey homojen uygulama için fırça darbelerinin önemli olduğunu ve az ürünle çok daha başarılı olunabileceğine değindi.  Fırça kalitesinin makyajda önemli yerinin olduğu ve karma ciltlerde daha ince su bazlı fondötenlerin tercih edilmesi gerektiği, T bölgesi yağlı olan bayanların o bölgeye az makyaj uygulamaları gerektiğini hatırlattı.



IMG_1748



Pudra seçiminde ise özellikle toz pudranın daha kadifemsi bir yapı sağladığını ve özellikle fırça ile bastırmadan hafif uygulanması gerektiğini aynı zamanda son zamanlarda dilimizden düşmeyen Mineral Pudraların %100 mümkün olmadığını ve %10 raf ömrü için zorunlu kimyasal olduğunu dile getirdi. 

IMG_1734


Göz altı şişlik ve morlukları için ten rengi tonlar seçilmesinin doğru olacağını ve aydınlatmanın daha ön plana çıkarttığı için yanlış olduğu ve aynı zamanda mat farlar seçilmesi gerekiyor imiş. Kapatıcılar ise daha yoğundur fakat kapatıcılığı çok daha iyidir. Su bazlı ürünler daha sabit durduğu için tercihimiz bu yönde olmalıdır. 


IMG_1711


Kapatıcı fondöten tenimizden 1 ton açığı kullanılmalıdır. Doğallık için geniş alana dağıtılmalıdır. Makyajdan 10 dk. önce nemlendirici sürülmelidir. Göz altı kapatıcıların da sarı tonlar daha mor göz altları için, yeşil tonlar kırmızı göz altları için, şeftali tonları ise kahverengi göz altları için tercih edilmelidir. Göz altlarında çok sorun var ise asla aydınlatma yapılmamalıdır. Aydınlatma daha çok ön plana çıkarmak istediğimiz yerler için kullanılmalıdır. 


IMG_1814






Şişman yüzlerde daha ince bir görünüm elde etmek için ise yüzün orta kısımlarına doğru aydınlık vermek yüzü inceltir. Cilt lekelerini kapatmak için ise mat bir fardan yardım alabiliriz.






IMG_1847






Gözlerde daha rahat dağıtılıp daha uzun ömürlü olması nedeniyle  kremsi 
yapıda farlar seçilmeli, iki göz arasına tek bir göz daha sığıyor ise dünya standartlarında normal bir gözünüz var demektir. Eğer küçük gözlere sahipseniz kaşlara (yukarı doğru) aydınlık vererek gözlere büyük bir görünüm sağlayabilirsiniz.





IMG_1873








Park Bravo Group Inglot Armada mağazasında Makyör Osman Vertop'la söyleşimiz uzun sürdü bir posta sığmayacak olan bu özel makyaj teknikleri  ve 14 Şubata özel  olarak bana uygulanan Smoke Eye makyajımın devamı ve fotoğrafları çok yakında Park Bravo Group Inglot 14 Şubata Özel Gece Makyajı Önerileri ve Makyör Osman Vertop'tan Makyaj Teknikleri -II yazımda sizlerle olacak....


İZLEMEDE KALIN VE ÖZEL GÜNLERİNİZ İÇİN KENDİNİZİ INGLOT MAĞAZALARI MAKYÖR OSMAN VERTOP'UN YETENEKLİ ELLERİNE BIRAKIN....














6 yorum:

songül dedi ki...

hepimiz isteği doğru makyajdır bunlarda anlaşılan küçük sırlarda gizli paylaştığın için teşekkürler canımm devamınıda bekliyorum sabırsızlıkla...

songül dedi ki...

ha bu arada makyaj süper olmuş özellikle ruja bayıldım

GüzelGül dedi ki...

fircalar harika görünüyor ama inglotun fircalarini henpz kullanmadim.Vee makyajinda cok hos olmus canim yakismis sana bu sac modeli ve makyaj :)

Mein Blog/Blogum

Adsız dedi ki...

Bende cok Seviyorum inglot urunlerimi ozellikle rujlarini, send harika gorunuyorsun, gozler super gorunuyor!

Adsız dedi ki...

böyle tiyolara ihtiyacımız var takipteyim:) makyaj çok güzel gözüküoo:)

NlyStyle dedi ki...

songul: kesinlikle öyle güzel bir makyaj teknikleri oldu. teşekkür ederim canım.
guzelgul: teşekkür ederim. ınglot fırçaları muhteşem denemelisin.
venuste hayat: teşekkür ederim.
magendiea: kesinlikte...teşekkür ederim.