7 Mayıs 2012 Pazartesi

Ayva Tatlısı

Meyve tatlılarını çok severim ve oldukça fazla yapmaya çalışırım. Özellikle de kış aylarında ayva ve elma tatlıları hem çok lezzetli, hemde sunum olarak oldukça güzel görüntü veriyorlar. Yazında Şeftali ve Armut tatlıları vazgeçilmezimdir. Özellikle de dondurmalı Peşmelba ...

Pratik yapımı ve enfes lezzetiyle Ayva Tatlısı tarifiyle sizleri başbaşa bırakıyorum...






Malzemeler:

6-8 Adet orta boy ayva
3 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı su
1 Paket Krem Şanti
Yarım lt Süt
5-10 adet Karanfil
100 Gr. Ceviz
100 Gr. Kuru Üzüm
2 Çay Kaşığı Tarçın

Tarifi:

Ayvaları ortada ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyelim. (çıkan çekirdekleri bir kenara alalım) Temizlediğimiz ayvaların üzerine 2 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şeker, karanfil ve içinden çıkan çekirdekleri ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Ne kadar uzun süre pişerse rengi o kadar değişerek pembeleşir. Dilerseniz gıda boyası kullanarak kırmızı bir ayva tatlısı elde edebiliriz. Pişmiş fakat suyunu hala çekmemiş ise tencerenin kapağını açarak pişirmeye devam edelim bu şekilde şurubunun daha iyi kıvam almasını sağlarız.

Pişen ayvalarımızı bir kenarda soğumaya bırakalım ve krem şantimizi sütle çırpıp buzdolabında katılaşması için 5-10 dk. bekletelim. Soğuyan ayvalarımızın içine ceviz-tarçın-kuru üzüm üçlüsünü karıştırarak yerleştirelim ve üzerine krem şanti ekleyerek servise hazırlayalım. Ben kaymağı meyve tatlılarına yakıştırmıyorum daha şerbetli ve hamurişi tatlılarında sevdiğim için krem şanti kullanmayı tercih ediyorum. Bu konuda tercih sizin.

AFİYETLER OLSUN.






Hiç yorum yok: