11 Ocak 2011 Salı

İtalyan Tatlısı Panna Cotta- Cook& Fun

Bu yazımda bahsettiğim Cook&Fun yemek kursu et tekniklerinden ibaret değildi. İlerleyen zamanlarda inanılmaz güzel tarifler öğrenip ortaya harika yemek, garnitur ve tatlılar çıkardık. Buradan Ali Açıkgül şefe ve Mehmet Ali Menemen şefede teşekkürlerimi sunuyorum. İlgi alakaları ve bilgilerini bizlerle paylaşıp yemek yapmamızı eğlenceli bir hale dönüştürdükleri için. Bağımlılık yaptı sanırım Cook&Fun'a tüm yıl devam edeceğim:))

Geçen hafta yaptığım, Panna Cotta italyan pudingi olarak bilinen hafif ve leziz bir tatlıdır. Bahar aylarında özellikle çilekle yapmayı şimdiden planlıyorum. ( değişik formlarda yapar yapmaz paylaşımda olacağım.)






Malzemeler:
200gr. süt
300 gr. krema
100gr. şeker
3 yaprak jelatin
1 adet limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
Bir kapta süt, krema, vanilya ve şekeri kaynatıyoruz. Ateşten alarak içine jelatini attıktan ( jelatini soğuk suda gevşetip atmalıyız) sonra limon kabuğu rendesini atıp karıştırıyoruz. Ben silikon cupcake kapları kullandım, diplerine birine kuru üzüm, birine kahve, birine haş haş ve diğerine meyve koyarak 1 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabındada yaklaşık 1 saat bekletiyoruz ve kalıplarından çıkarıp servise hazırlıyoruz.

Bu arada haşhaşlı olanın üzerine kivi sos inanılmaz yakışmıştı. Kivi çekirdeği gibi ağza geldiği için çok keyifliydi. Tavsiye ederim.

6 yorum:

banu bilgi dedi ki...

jelatin kullanmadan yapsam tadı çok farkeder mi?

NlyStyle dedi ki...

banu bilgi; kıvamı tutmaz.

fashion house by zeto dedi ki...

Hımm çok lezzetli gözüküyo tatlım:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Nefis gözüküyor...

Taerifi hemen not alıyorum...

Stil Direktoru dedi ki...

woww bana da yap gelince Nil'im :)

NlyStyle dedi ki...

fashion house by zeto; saol şekercim
pembe tatlar; denemelisin
stil direktörü; yapmazmıyım güzelim.