9 Mayıs 2011 Pazartesi

Avokado Salatası Üzerinde Bıldırcın Budu- Bir Rafet İnce Klasiği!!!

Ocak ayında katılmış olduğum, ödüllü şef Rafet İnce"nin Yemekteyiz programında yapmış olduğu ve müthiş lezzetlerle tanıştırdığı muhteşem workshop tadındaki Cook&Fun özel dersinden Avokado salatası üzerinde taze baharatla preslenmiş bıldırcın budu (mandalina soslu) tarifini sizlerle paylaşmak bugüne imiş.



Yoğunluk, yoğunluk, yoğunluk bloga istediğim vakti ne yazıkki ayıramıyorum ve paylaşmak istediğim çoğu şey beklemede kalıyor. Aylar öncesinden bu özel tarifte diğer yapmış olduklarım gibi beklerken, bugün artık işlerimden fırsat bulur bulmaz paylaşmalıyım dedim.



AVOKADO SALATASI ÜZERİNDE TAZE BAHARATLA PRESLENMİŞ BILDIRCIN BUDU MANDALİNA SOS İLE





Malzemeler:

1 adet avokado

1 adet yeşil elma

10 yaprak fesleğen

2 dal taze soğan

3 diş sarımsak

yarım limon

4 yemek kaşığı zeytinyağ,

tuz

1 paket bıldırcın

mandalina

esmer şeker

taze baharatlar



Yapılışı:


Avokado ve elma iyice küçük küpler şeklinde doğranır. Derin bir kapta kıyılmış fesleğen, kıyılmış taze soğan, sarımsak, limon, tuz ve zeytinyağ iyice karıştırılır ve bu karışıma elma ve avokado eklenir. Avokadoları biraz ezersek iyice harmanlanmış bi karışım elde ederiz. Bunun üzerine taze baharatlarla lezzet verilmiş haşlanmış bıldırcınla sunum yapılır. Bu arada alt tabanda kullanılan karışım muhteşem bir karışım oluyor hafif mayhoş ve aromalı. Dilerseniz bıldırcın yerine tavukda kullanabilirsiniz. Hatta bu karışımı salata olarak tek başınada kullanabilirsiniz.



Mandalina sosu için, mandalinaların suyunu sıkın. Tencereye alıp mandalina suyu koyulaşana kadar kaynatın dilerseniz yanında ayrı bir tabakla veyahut aynı tabakta görsel zenginlik katmak için servis edebilirsiniz.





Afiyetler Olsun...


1 yorum:

durutarifler dedi ki...

Vay ismi bile artistik. Ellerinize sağlık