8 Ağustos 2012 Çarşamba

Canada-Toronto Seyahati Part III

Toronto seyahatimiz 15 günlük dolu dolu olunca fotoğraflar ve paylaşacaklarım dosyası oldukça kabarık oldu. Üstünden 3 ay geçti ve ben hala o güzelliğin büyüsündeyim. 








Niagara Falls sınırlarına girer girmez karşılaştığım o doğa harikasını ancak rüyalarımda görebilirdim. Böyle bir güzellik olamaz deyip şaşkınlıkla etrafımı izlerken resmen büyülendim. Facebook ve twitter dan beni takip eden izleyicilerim bu fotoğraflarımın bir kısmına aşinadır. Bloğumda yayınlamaya henüz fırsat bulamamışken orada paylaşmış idim. Ve bu seyahatimden notlarımı yavaş yavaş yayınlamaya devam ediyorum. Şimdi sizleri rüya gibi bir doğaya sahip dünya harikası Niagara Falls fotoğraflarıyla başbaşa bırakıyorum.



DSC02234-001


DSC02275



DSC02259-001



Az sonra yukardan baktığımız bu boat da bizde yerimizi aldık ve şelalenin altından keyifle geçtik. Niagara Falls çılgın akış hızından sırıl sıklam olmanın tadına vardık. 


DSC02241


IMG_0797

IMG_0830


Merdivenlerin bulunduğu taraf New York tarafı Niagara Falls New York ve Toronto arasında sınırda kalıyor. 


Vikipedi'den Niagara Falls:


Niagara Şelaleleri Kuzey Amerika'nın doğusunda, ABD ile Kanada sınırı arasında, Niagara Nehri'nin üzerinde bulunur. 3 büyük şelaleden oluşur. Horseshoe (Atnalı Şelalesi) bunların en büyükleridir. American Falls ve Bridal Veils Fall diğer iki küçük şelalelerdir.
Niagara Şelalesi'nden yarım dakikada 168.000 m³ su akar.[1] Kuzey Amerika'nin en büyük şelalesi olan Niagara, 10.000 yıl önce Kuzey Kutbu'ndan gelen buz kütlelerinin yol açtığı çöküntülerdir. Şelalenin çevresi Niagara Şelaleleri Parkıdır ve kardeş şehirler olan Niagara Falls-Ontario ve Niagara Falls-New York tarafından doğal koruma altındadır. Niagara isminin yerli dilindeki "Onguiaahra" (düz) kelimesinden geldiği sanılmaktadır.
Nehir çevresindeki Nikola Tesla tarafından yapılan birkaç hidroelektrik santrali hem ABD hem Kanada için elektrik üretmektedir. Şelale çevresinde yapilabilecek aktiviteler, Niagara Parkından büyük şelaleyi ve havaya uçan suların oluşturduğu gökkuşağını izlemek, şelalenin altına kadar ilerleyen bot gezilerine katılmak, ortası sınır kabul edilen Rainbow köprüsünden diğer ülkeye geçmek veya gümrüksüz mağazalardan alışveriş yapmaktır. Niagara Şelalesi 1932 yılında tamamen donarak buz olmuştur.
Niagara şelalesi dünyada tek ters akan şelaledir. Şelalenin suyu taşlara çarparak geri gelir.
Bu da dünyada eşi benzeri görülmemiş bir durumdur. Şelalenin Kanada tarafı Amerika tarafına nazaran daha gelişmiştir. Şelale bot turlarıyla ünlüdür.



IMG_0813



DSC02308

DSC02237-001





DSC02296-001



IMG_0844-001



Niagara Falls sınırları içindeki amerikan kasabasında gezimize devam ettik. Harika butiklerinde alışveriş yapıp minik kasaba cafesinde kahve keyfi yaptık. Muhteşem çikolatalı marshmallowlarını tatmadan dönmedik. Oyuncak butiğinde her tür oyuncak  mevcuttu özellikle vitrindeki bu ağlayan bebek beni mest etti bu kadar doğal görünümlü bir oyuncağa daha önce hiç rastlamamıştım o küçücük mağazadan saatlerce gezdim bir türlü çıkamadım. Çocukluğumda Burda dergilerinde gördüğüm ve Türkiye'de  hiç rastlamadığımız oyuncakları anımsattılar bana.


DSC02350-001

DSC02338

IMG_0863

IMG_0859



IMG_0866-001


DSC02346-001


DSC02329



Bu butik otel ise Japon bir çifte ait etrafı Japon gülleriyle süslenmiş muhteşem bir yer. İçinde fotoğraf çekimi yasak inanılmaz güzel 5 çayları mevcut. Bir daha ki sefere buraya uzun süreli bir program planlarım var. 





Canada- Toronto Seyahatime ait yazılarıma BURADAN ve BURADAN ulaşabilirsiniz.....












8 yorum:

Modavesaire dedi ki...

gitmiş kadar olduk, ama senn yerinde olmayı çok isterdim.çok güzel bir yazı olmuş, paylaşımın için teşekkürler:)

songül dedi ki...

of of of bu nedir böle ya bende istiyorummmmm :((((( ağlıyorum hatta atsınlar beni şelaleye daha ne isterim .. her yeri ayrı bi güzel anladığım kadarıyla . o bebek nasıl güzel bişeydir öyle ya yerim ben onu

Kanada Göçmenlik dedi ki...

Şelaleleri ve sizi görünce Kanada'yı bir daha özledim. Geçen ay 10 günlüğüne gitmiştim. Şu an Türkiye'de yaşıyorum. Uzun yıllar Kanada'da yaşadıktan sonra şimdi Türkiye'de yaşamaya çalışıyorum. Orada gurbetçi iken şimdi de burada gurbetçi oldum.

Kinga Ovari dedi ki...

these places look amazing! love your photos!
Would you like to follow each other? :) I follow you now :)
http://coldinvitation.blogspot.com

NlyStyle dedi ki...

Modavesaire burcu; canım çok teşekkür ederim:))
songül; evet muhteşem inşallah beraberde gidicez:))
Murat Kandemir; arada bir gidip gelmek lazım o huzur ve güzellik muhteşem ötesi...
Kinga Ovari: thank u:))

Majka dedi ki...

Cool :)

majka-m87.blogspot.com

Unknown dedi ki...

gerçekten çok güzel fotoğraflar, blogunu yeni keşfettim ve takipteyim, sevgiler :)

NlyStyle dedi ki...

majka: :))
gaye: canım çok teşekkür ederim sevgiler.