22 Şubat 2011 Salı

Balsamik Soslu Fırınlanmış Kuzu Sırtı

Biliyorum yemek tariflerine çok ara verdim. Fakat iş yoğunluğu, evlilik hazırlıkları, moda aşkım ve ilerleyen zamanlarda bahsedeceğim güzel planlar oldukça vaktimi alıyorlar. Aylar öncesinde yaptığım yemekler fotoğraf arşivimde kaybolup gidiyor. Buna bir dur demek lazım deyip kolları sıvadım ve bugün ilk işim yemek postu hazırlamak oldu. Burada, burada ve burada bahsettiğim Cook&Fun yemek kursundan tariflerim devam ediyor. Cook&Fun'ı Ayşe's World blogunun sahibesi sevgili Ayşe'nin güzel postları sayesinde tanıdım ve gerçekten çok memnun kaldım. Cook&Fun Yemek Okulu Ankara'da bir numara, Ali Şef ve Mehmet Ali Şef işlerinin ehli muhteşem insanlar. Böyle güzel bir yemek okuluyla bizlere keyifli vakit geçirerek lezzetli yemekler yapmamızı sağlıyorlar.




Malzemeler:
1,5-2 kg. kuzu sırtı
2 adet ortaboy kuru soğan
4-5 diş sarımsak
tane karabiber
4-5 dal rozmarin
2 çorba kaşığı un
tuz
10 cl balsamik sirke
şeker
sıvıyağ
Kuzu sırtlarını sıvı yağ, tuz, karabiber ve rozmarin ile marine edip fırın tepsisine koyalım. Ardından soğan, sarımsak ilave edip bir fincan sıcak su ekleyerek önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim.
Balsamik Sos ise şu şekilde yapılıyor, pişmiş olan kuzunun tepsisine 1 çorba kaşığı un ilave edip ocakta kavuralım ve yarım fincan balsamik sirke ve şekeri ekleyip kaynatalım. Sosa arzu edilen baharat ilave edilip pekmez kıvamına gelene kadar sıcak suyla ayar yapıp süzelim. Sosumuzda olunca ister kuzunun üzerinde dilerseniz yanında sos kaplarıyla servis yapalım. Enfes bir tat...
NOT: Fotoğrafta görülen garnitürler,
Hardallı Kremalı Patates
Ispanaklı Garnitür tarifleri daha sonraki postlarda olacak.
Cook&Fun Yemek Okulu Etkinlikleri ve Kurs Takvimi İçin Buraya tık tık.

4 yorum:

DERYA dedi ki...

hmm,çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık:)

Yaşam Stil / Sihem Tachouli dedi ki...

Bu nedir böyle tablo gibi, aman yarabbim bayıldım resmen...

Stil Direktoru dedi ki...

Cok leziz ve süsleme acindan da cok basarili.
Ellerine saglik :)

NlyStyle dedi ki...

Derya; teşekkürler...
Sihem; çok teşekkürler tatlım..
Stil Direktörü: Saol kuzum benim...